Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Most Festival arriba al Priorat del 23 al 27 de novembre

El 6è Festival Internacional de Cinema del Vi arrencarà el dia 23 a Falset amb la projecció d’'Històries del Vi', cinc curtmetratges de ficció amb el vi com a protagonista

La sisena edició del Most Festival, el Festival Internacional de Cinema del Vi, se celebrarà del 23 al 27 de novembre La sisena edició del Most Festival, el Festival Internacional de Cinema del Vi, se celebrarà del 23 al 27 de novembre ARXIU / INFOCAMP
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 18 Novembre 2022 20:07

El pròxim dia 23 arriba al Priorat la sisena edició del Most Festival, el Festival Internacional de Cinema del Vi. Fins al dia 27 es podran veure a la comarca diferents films lligats al món del vi i amb la dona i Geòrgia -país convidat d’aquesta edició- com a principals protagonistes.

Els Vins Montsant tornaran a acompanyar aquesta nova edició del festival amb l’objectiu de continuar donant suport a la cultura i, en especial, als projectes que aposten per fomentar la cultura del vi, en aquest cas, a través del llenguatge audiovisual.

El pròleg del festival

Els actes d’aquesta sisena edició arrenquen aquest diumenge 20 de novembre amb una sessió que servirà de pròleg. Serà a les 12:00h a La Renaixença, a Cornudella de Montsant, on es projectarà el curtmetratge 'El Principi', del prioratí Albert Blay. L’acte se celebra en el marc del festival Priorat en Persona, i els assistents podran gaudir també de les lectures d’alguns autors participants com ara Josep Pedrals o Llúcia Ramis.

Programa del Most Festival 2022

El Most Festival 2022 al Priorat arrenca oficialment dimecres 23 de novembre, a les 19:30h, al Castell de Falset, amb la projecció d’'Històries del Vi' cinc curtmetratges de ficció amb el vi com a protagonista: 'Cliché', de Giuseppe Rattá; 'El Ritual', d’Álvaro Moreno; 'Fin de (algo)', d’Alba Pino; 'Fugaz', de Javier Gómez; i 'Le vigneron et la mort', de Victor Jaquier, guardonat amb el Premi a la Millor Ficció en l’edició d’enguany del Most.

L'endemà dijous 24 de novembre, a les 20:00 h, El Celler de l’Aspic de Falset proposa una sessió amb sopar i cinema en clau feminista, amb la projecció d’'As rebels do vinho', de Déborah Vukusic, un documental que narra les històries de quatre dones revolucionàries del món del vi a Galícia, i que ha estat guardonat en aquesta edició del Most amb el Premi Sostenibilitat.

De cara ja al cap de setmana, el divendres 25, a les 12:00h, el Castell de Falset acull la projecció 'Terroir to table', de Rasmus Dinesen, un viatge a través del vi i la gastronomia. I a les 19:30h, el Most es trasllada fins al Cafè de l’Ateneu dels Guiamets amb la projecció de 'Les raisins de la misère', d’Ixhel Delaporte i Olivier Toscer, un documental controvertit, que dona veu als oblidats del món del vi de Bordeus: els jornalers de la vinya.

El dissabte 26 el Most torna al Castell de Falset, a les 19:00h, en el marc de la I Fira del Vi Ranci i dels Dolços. I ho fa amb la projecció de 'La Vid(a)', d’Ezequiel Comesaña, que explica la vida en un poble de l’Axarquía lligat al cultiu de la pansa malaguenya des de temps ancestrals. Una tradició reconeguda com a Patrimoni Agrícola Mundial, però que avui es troba en perill d’extinció a conseqüència del preu del raïm i la falta de relleu generacional.

Paral·lelament, al Casal de la Flor de Maig del Masroig, a les 19:30h, es projectarà 'Un sens à la vigne', de Stephane Conchon i Sebastien Bouillé, un documental que parla sobre la vinya, el vi, les dones i la solidaritat, i que gira al voltant de la venda benèfica més famosa del món: la subhasta de la producció de l’any del patrimoni vinícola dels Hospices de Beaune, un cas únic al món en què els ingressos d’un celler permeten el finançament d’un hospital públic.

El Most Festival 2022 arriba al seu final amb una sessió que tindrà lloc diumenge 27, a les 18:00h, al teatre l’Artesana de Falset, on es projectarà 'Georgia the Cradle of Wine', de Pierre Goetschel. Un homenatge al país convidat en aquesta sisena edició a través d’aquest documental, el retrat d’un país que lluita per posar en valor el seu patrimoni vínic. La sessió comptarà amb la participació de Miquel Hudin, periodista del món del vi i bon coneixedor dels vins georgians. A més, els assistents podran gaudir també dels vins Montsant juntament amb una selecció de vins del país convidat.

Aquesta sisena edició del Most arribarà també a altres poblacions del Priorat, com ara Bellmunt, la Vilella Alta o Poboleda, augmentant així els municipis que acullen el festival i convertint-lo en una cita obligada per als amants de la cultura a la comarca.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: