Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Centre de Lectura de Reus s'adhereix a la 19a Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya

S'hi projectaran les pel·lícules 'L’estació de les dones', de Leena Yadav (18 novembre) i 'Van arribar de nit', d’Imanol Uribe (22 de novembre)

Fotograma de la pel·lícula 'Van arribar de nit', d’Imanol Uribe, una de les projeccions que es podran veure al Centre de Lectura Fotograma de la pel·lícula 'Van arribar de nit', d’Imanol Uribe, una de les projeccions que es podran veure al Centre de Lectura CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dimarts, 15 Novembre 2022 16:31

El Centre de Lectura de Reus participarà, una edició més, en la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, que organitza la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat, amb la projecció de dues pel·lícules. L’objectiu de la mostra és aprofundir en la presència de l’espiritualitat en la cultura audiovisual, fer visibles les diferents manifestacions religioses i espirituals i contribuir a afavorir el diàleg interreligiós i la cohesió social. Enguany el lema de la dinovena edició de la mostra és "Creure en el cinema".

Les projeccions que es duran a terme a l'ateneu reusenc, de manera gratuïta, són 'L'estació de les dones', de Lenna Yadav (Índia, 2016), el 18 de novembre; i 'Van arribar de nit', d'Imanol Uribe (Espanya, 2021), el 22 de novembre.

Sinopsis

'L’estació de les dones', de Leena Yadav. Índia, 2016. 116 min. Presentació de la pel·lícula a càrrec de Sílvia Montserrate, coordinadora de la Càtedra UNESCO de Diàleg Intercultural de la Mediterrània. En un poble rural de l’Índia, la Rani, la Lajjo i la Bijli, tres dones corrents, comencen a alliberar-se de les tradicions mil·lenàries que les han mantingut lligades a la servitud.

'Van arribar de nit', d’Imanol Uribe. Espanya, 2021.107 min. VOSC. Presentació de la pel·lícula a càrrec de Lluís Bonfill, professor i cinèfil. La matinada del 16 de novembre de 1989, en plena guerra civil a El Salvador, sis sacerdots jesuïtes –entre ells el teòleg de la teoria de l’alliberament Ignacio Ellacuría– són assassinats a la Universitat Centreamericana (UCA). El Govern culpabilitza la guerrilla del Front Farabundo Martí per a l’Alliberament Nacional (FMLN), però una dona desmenteix la versió oficial: l’empleada de la neteja de l’UCA, que ha vist els veritables assassins, l’exèrcit. Aquella mirada femenina serà clau per esclarir la veritat i fer justícia.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: