Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

'Nelly and Nadine' i 'Terra Femme' són les grans guanyadores del Memorimage 2022

El Premi Cinema-Rescat del Festival Internacional de Cinema de Reus ha sigut per la pel·lícula catalana 'La cuina dels homes'

Fotos de grups dels premiats i premiades al Memorimage 2022 Fotos de grups dels premiats i premiades al Memorimage 2022 MEMORIMAGE
Cultura Redacció Infocamp
Dissabte, 12 Novembre 2022 10:27

La dissetena edició de Memorimage, Festival Internacional de Cinema de Reus ha entregat aquest divendres al vespre els Premis Memorimage 2022 en una cerimònia de cloenda al Teatre Bartrina, presentada per Josep Maria Bunyol.

'Nelly and Nadie' i 'Terra Femme', les grans guanyadores

El Premi Ciutat de Reus ha sigut un ex-aequo per 'Nelly and Nadie' de Magnus Gertten i 'Terra Femme' de Courtney Stephens. El jurat Memorimage de la secció oficial, que conformen Zoraida Roselló, Núria Araüna i Marta Vives, han destacat, per part de Nelly and Nadine, la reivindicació de les històries invisibles i la seva capacitat de narrar i plasmar les emocions a través de les imatges i imatges d’arxiu.

D’altra banda, el jurat ha volgut valorar l’obra 'Terra Femme' per la gran riquesa dels arxius, la reivindicació i explicacions colonials i per la seva força en l’ús de les imatges d’arxius amateours i la seva capacitat de col·lectivització.

Premi Cinema-Rescat per 'La cuina dels homes'

Per altra banda, el premi atorgat pel jurat del Premi Cinema-Rescat ha estat per 'La cuina dels homes' de Silvia Subirós. La pel·lícula construeix un relat alternatiu de la història de la cuina i explora els recursos creatius del cinema per recuperar la figura anònima de la seva àvia. El juratdel Premi Cinema Rescat, format per Jan Baca, Raül Contel i Joan Francesc Escrihuela, han destacat com la directora ha cuinat hàbilment amb imatges d'ahir i d'avui, un film que recull significativament l'essència de la tasca de CinemaRescat.

Premi d'Honor a Mario Pons

L’últim premi en anunciar-se ha sigut el nou Premi d’Honor, atorgat al realitzador Mario Pons, per la seva trajectòria dins del camp audiovisual, que basa en la recerca i l’ús d'imatges (fixes i en moviment) en la diversitat d'arxius. Els seus documentals potencien l'ús de la imatge, tracten temes històrics, de memòria i guerra causant d’aquest manera impacte, i remouen consciències.

Treballa per i en pro del nostre país amb destacat caràcter. Mario Pons ha participat en dues pel·lícules seleccionades d’aquesta edició, 'L’Espill' de la secció MemoriReus com a director, i la pel·lícula inaugural, 'Urraca. Caçador de rojos', en que és co-productor. El Premi d'Honor, de nova creació, reconeix la trajectòria d’un professional vinculat a la creació, la difusió i la conservació de les imatges d’arxiu i ha sigut decidit per un jurat independent format per els experts en arxius, Montserrat Bailac, Coia Escoda i Joaquim Nolla.

Memorimage online

El Memorimage online estarà disponible a partir de demà, dia 12, i fins el 20 de novembre a través de la plataforma online del festival. El públic podrà continuar gaudint d’una selecció que recupera pel·lícules de la secció MemoriReus d’anys anteriors. La plataforma és accessible de manera gratuïta i previ registre a online.memorimage.cat

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: