Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cambrils viurà un cap de setmana d'intensa activitat cultural

Un recital poètic, una òpera electrònica, l'estrena d'un documental, una obra teatral i un concert de flamenc omplen l'agenda dels propers tres dies

Diumenge es representarà l'obra de teatre familiar 'Jo vaig amb mi', que explica la història d'una nena molt especial que es pregunta si val la pena canviar la nostra manera de ser per agradar als altres Diumenge es representarà l'obra de teatre familiar 'Jo vaig amb mi', que explica la història d'una nena molt especial que es pregunta si val la pena canviar la nostra manera de ser per agradar als altres AJUNTAMENT DE CAMBRILS
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 11 Novembre 2022 12:55

Som a les portes d'un cap de setmana d'intensa activitat cultural a Cambrils. Entre l'11 i el 13 de novembre el municipi acollirà un recital poètic per commemorar el centenari de Joan Fuster, un musical de petit format a partir d'un tels textos més emblemàtics de la literatura catalana, l'estrena del documental 'Fer vi a Cambrils' produït pel Museu d'Història de Cambrils, l'obra de teatre familiar 'Jo vaig amb mi' i l'espectacle de flamenc 'NEO' amb el ball de Carmen Muñoz, la guitarra d'Isabelle Laudenbach i la veu de Cristina López.

Recital poètic amb Josep Pedrals

L'agenda començarà avui divendres 11 de novembre, a les 19 hores, a la biblioteca municipal amb el recital poètic 'Els homes han parlat en versos sempre' a càrrec de Josep Pedrals, que farà un repàs de la poètica de Joan Fuster, plena d'amor i d'idees, irònica i contundent, sensible i justa.

El recital, amb accés lliure, vol recuperar una cara poc coneguda del gran prosista valencià, però segurament va ser la seva vocació més sentida. L'activitat és una proposta del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya per commemorar el Centenari Joan Fuster.

Òpera elèctronica a l''Escena Cambrils'

Avui divendres també arribarà a la vila l'òpera electrònica 'Infanticida' de la mà de la segona temporada de teatre professional per adults 'Escena Cambrils'. Aquesta coproducció del Teatre Nacional de Catalunya, que es podrà veure a les 21 hores al Teatre del Casal, compta amb la composició musical de Clara Peya i la interpretació de Neus Pàmies i el músic reusenc Gerard Marsal. Les entrades es poden comprar al web www.codetickets.com.

'Infanticida' és el crit d'una víctima a qui tothom considera una criminal. Una peça que transforma un monòleg potentíssim de Caterina Albert/Víctor Català en una òpera electrònica. Un musical de petit format amb música original de Clara Peya que ens transporta l'angoixa, la culpa i el patiment de la protagonista.

Després de la publicació de 'La Infanticida' (premi Jocs Florals d'Olot de 1898) i del rebombori en saber que l'autora n'era una dona, el jurat va demanar a Caterina Albert que suavitzés alguns aspectes del monòleg, rebaixant la duresa de les seves paraules, per poder ser llegit en l'entrega de premis sense ferir sensibilitats. Albert va negar-s'hi i no va anar a recollir el premi. Després d'aquell episodi, va signar sempre més sota el pseudònim de Víctor Català. 'La Infanticida' no va estrenar-se fins seixanta anys després de la seva escriptura.

'Fer vi a Cambrils'

Una altra proposta cultural pel cap de setmana és l'estrena del documental 'Fer vi a Cambrils', el dissabte 12 de novembre, a les 12 hores, al Cinema Rambla de l'Art. Es tracta d'un reportatge audiovisual elaborat per Sabem.Com i produït pel Museu d'Història de Cambrils amb testimonis directes del conreu de la vinya i l'elaboració de vi a l'antic celler de la Cooperativa Agrícola de Cambrils fins a l'any 1994. La projecció, amb accés lliure, forma part dels actes de la Setmana de la Ciència, el 16è Cicle de Memòria de Tardor i la 5a Biennal d'Art Gastronòmic de Cambrils.

'Diumenges al Teatre'

El diumenge també es presenta carregat de cultura amb el cicle 'Diumenges al Teatre' (entrades a www.entradium.com) i el festival Accents (entrades a www.codetickets.com). Per una banda, a les 17:30 hores, al Teatre del Casal, Vania Produccions representarà l'obra de teatre familiar 'Jo vaig amb mi', que explica la història d'una nena molt especial que es pregunta si val la pena canviar la nostra manera de ser per agradar als altres.

Per l'altra, a les 19 hores, a la Cripta de l'Ermita, la ballarina Carmen Muñoz, la guitarrista Isabelle Laudenbach i la cantant Cristina López oferiran l'espectacle NEO, que neix del desig de compartir flamenc entre aquestes tres dones artistes, sense més pretensió que estar juntes explorar nous llocs i deixar-se portar cap a les profunditats d'aquest gènere. Des d'allò tradicional cap a l'art més actual, des del passat cap al present estrany que ens envolta, des de l'individual cap al col·lectiu.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: