Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Arxiu de Torredembarra rep una col·lecció de fitxes que recopilen el llenguatge mariner i dels pescadors

Les fitxes van ser elaborades pel torrenc Josep Maria Valls Guasch "Xillo", al llarg de la seva vida

La vídua i la filla del torrenc Josep Maria Valls Guasch "Xillo" han efectuat la donació a l'arxiu, amb la presència de l'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, i la regidora de Cultura, Núria Batet La vídua i la filla del torrenc Josep Maria Valls Guasch "Xillo" han efectuat la donació a l'arxiu, amb la presència de l'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, i la regidora de Cultura, Núria Batet ANNA F. / AJUNT. DE TORREDEMBARRA
Cultura Redacció Infocamp
Dimarts, 08 Novembre 2022 07:38

L’Arxiu Municipal de Torredembarra ha rebut recentment la donació d’una col·lecció de 3.500 fitxes que recopilen el llenguatge mariner i dels pescadors de la zona, les quals van ser elaborades pel torrenc Josep Maria Valls Guasch "Xillo", al llarg de la seva vida i també carpetes amb documentació d’interès sobre temes relacionats.

La regidora de Cultura i de Patrimoni, Núria Batet, ha explicat que la donació l’ha fet efectiva la vídua i la filla de Josep Maria Valls, Maria Teresa Llorach i Janina Valls, amb la voluntat que quedin dipositades a l’Arxiu Municipal per a la seva conservació i divulgació entre els investigadors i la societat en general. Per aquest motiu, Núria Batet ha agraït a la família la seva generositat i, al mateix temps, anima a torrencs i torrenques que disposin de documents o altres materials d’interès contactin amb l’Arxiu Municipal i així poder garantir la conservació de la memòria històrica local.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: