Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tot a punt per les II Jornades Modernistes dels Pallaresos

Se celebren aquest cap de setmana amb la participació de 200 persones vestides de l'època modernista i més de 40 activitats

Imatge d'arxiu d'un dels moments de les recreacions de les Jornades Modernistes del Camp de Tarragona del 2021 Imatge d'arxiu d'un dels moments de les recreacions de les Jornades Modernistes del Camp de Tarragona del 2021 FRANCESC SECH
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 03 Novembre 2022 18:29

Aquest divendres, 4 de novembre, s'inauguraran les II Jornades Modernistes Els Pallaresos 1900, que transformarà la localitat del Tarragonès en un poble modernista, en les que prendran part 200 recreadors -persones vestides de l'època modernista- i hi haurà més de 40 activitats.

Les Jornades seran presentades a les 19:30 hores al Centre Jujol, on es mostrarà el documental elaborat en l'edició anterior i s'inauguraran diverses exposicions: una fotogràfica sobre l'edició anterior, obra del fotògraf Francesc Sech; una sobre l'espai expositiu 'Jujol inèdit, amb dibuixos inèdits de gran format de l'arquitecte, i es presentara també el joc de cerca 'El tresor de Jujol', una novetat d'aquestes jornades.

A les 21 hores i a la plaça de l'Era s'inaugurarà la il.luminació de l'Àngel custodi i de la torre de la Casa Bofarull, edifici restaurat per Jujol i que acaba de ser declarat Bé Cultural d'Interès Nacional -BCIN-. Finalment, unes 50 persones vestides d'època protagonitzaran la primera edició del sopar modernista, que se celebrarà al restaurant La Rosa dels Vents la nit de divendres i on és obligatori anar recreat d'època.

Dissabte començarà el gruix de les activitats amb la inauguració que faran les autoritats de les Jornades Modernistes, i el posterior passacarrers, a les 10:30 hores, amb els 200 recreadors desfilant pels carrers de la vila. La festa contiuarà tot el dia i diumenge.

Ca l’Andreu, l’estrella de la Corona

Enguany l’estrella de la Corona serà Ca l’Andreu, una casa noble reformada per Jujol des dels anys 20 als anys 40. Una casa al mig del poble i que per primera vegada ens obrirà les seves portes. Tot un esdeveniment que no ens podem perdre.

Per seguir mantenint el nivell o fins i tot millorar-lo s’ha apostat en aquestes II Jornades novament pels tres gran mercats: el Mercat Modernista amb productes de proximitat i amb més paradistes; el Mercat d’Antiquaris, portant antiguitats de major qualitat, i el Mercat d’Entitats Modernistes, amb més entitats i Ajuntaments.

Altrament, dissabte i diumenge es recrearà una boda tal com era el 1920, quan la vila en va viure una en aquestes dates. Tindrem nuvis, rector, acompanyants,...

Jornades Modernistes Els Pallaresos 2021

El programa

Múltiples tallers didàctics com el de ceràmica, el de trencadís, el de vitralls, el de marionetes, el d’escriptura,… es compaginaran amb altres més de divulgació històrica, com el de Moda femenina de 1900, el de la cuina de 1920, el de barrets d’època,… Per altra banda un seguit de concerts de música clàssica i tradicional s’alternaran amb espectacles de carrer com el de la boda de 1920, un ball de pianola o una desfilada de moda modernista. I tot amanit amb gairebé 200 recreadors amateurs i professionals que convertiran el poble en un poble de principis del segle XX, explicant les seves històries.

Caricaturistes

Napi, el reconegut cariaturista dels Pallaresos, conjuntament amb Miguel, assistirana els Jornades, on estaran situats en punts estratègics perquè la gent pugui demanar-los una caricatura.

Nou serà també un joc de geocerca, en el que vindran ‘geocercadors’ de diferents punts per descobrir el patrimoni de Jujol de manera diferent. I si no en tenim prou, presentarem “La Veu dels Pallaresos”, en la seva segona edició, un diari d’època amb notícies reals de 1920, que pretén ser la portaveu de les jornades i que enguany posarà especial èmfasis en les reivindicacions femenines pels seus drets bàsics com el de votar, que les dones americanes van aconseguir l’any 1920.

I tampoc s’ha oblidat els nombrosos tasts degustació i els espais gastronòmics que hi haurà repartits per tot el casc antic i que de ben segur faran les delicioses del visitant més exigent, tastos com el de vermuts, vins i cervesa artesana.

Però res d’això serà possible sense l’ajut de les associacions del poble, dels nombrosos grups de recreació històrica modernista provinents d’arreu del país i de molts voluntaris que no han dubtat a convertir als Pallaresos en un poble modernista del 1900.

Podeu consultar la programació completa al web de les Jornades.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: