Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El concert en homenatge als difunts de Tarragona reuneix 480 persones

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament de Tarragona i el Tanatori Municipal organitzen un acte per recordar a les persones que ens han deixat

Un total de    480 persones han assistit aquest migdia a la plaça de les Cols al concert en homenatge als difunts Un total de 480 persones han assistit aquest migdia a la plaça de les Cols al concert en homenatge als difunts JAVI MARTÍNEZ
Cultura Redacció Infocamp
Dimarts, 01 Novembre 2022 14:06

Un total de 480 persones han assistit aquest migdia a la plaça de les Cols al concert en homenatge als difunts. Una iniciativa que l’Ajuntament de Tarragona i el Tanatori Municipal van iniciar fa dos anys per acompanyar les famílies en el dol de perdre un familiar o amic durant la pandèmia, conscients que molta gent no es va poder acomiadar dels seus éssers estimats com haguessin volgut.

Per això, per segon any consecutiu, el Quartet Gerhard ha tornat a protagonitzar un concert carregat de sentiment. “És un dia de record compartit en una societat, la tarragonina, que és diversa. Per això l’acte consisteix en un concert, perquè la música és universal i ningú s’hi sent aliè”, ha remarcat l’alcalde de Tarragona i president de l’Empresa de Serveis Funeraris Municipals de Tarragona (EMSERFUMT), Pau Ricomà.

En paraules de la violinista Judit Bartolet -una de les components del Quartet Gerhard- “aquest esdeveniment és molt emotiu. La Covid ens va fer valorar el que significa un concert: unir-se, gent que deixa de fer coses i es para a escoltar-te. La sensació de comunitat que es crea en concerts com els d’avui és molt necessària. Ha sigut bonic veure el sentiment amb què la gent sentia les peces que interpretàvem”. Finament, l’alcalde Ricomà ha afegit: “La idea és consolidar aquest concert amb aquest quartet de corda tan prestigiós perquè la ciutat ja ho té integrat. És un acte fet amb tota la dignitat i que és una mostra més que Tarragona té un nivell musical enorme i és la nostra responsabilitat compartir-ho amb la ciutadania”.

Durant els 45 minuts que ha durat el concert, el conjunt instrumental de corda català ha tocat peces del músic armeni Komitas Vardapet; el compositor, director d’orquestra i pianista Dmitri Shostakóvich ; el compositor irlandès John Dowland; el compositor alemany J.S.Bach i el músic francès Claude Debussy.

Un quartet d’apassionats per la música de cambra

Quartet Gerhard és un conjunt instrumental de corda català format per quatre apassionats per la música. Robert Gerhard va ser un compositor català nascut a Valls i deixeble de Schoenberg a principis del segle XX. Gràcies a Gerhard, gent com Webern o el mateix Schoenberg visitaven Barcelona molt sovint. Una ciutat que els tenia atrapats abans que la Guerra Civil i el feixisme acabés amb qualsevol forma de progrés a Espanya. D’aquí ve el nom del quartet perquè, com expliquen ells, “era un home decidit, que es va unir al moviment avantguardista d’aquella època i va lluitar per la seva idea de música d’una manera que ens sentim molt identificats”. Quartet Gerhard són una formació de cambra avantguardista de les tendències musicals.

Aquesta formació catalana és guanyadora del tercer premi a l'International Irene Steels-Wilsing Competition, de Berlin. També ha pres part en festivals com el Bordeaux String Quartet Festival, el Mozartfest Würzburg o el Muzenforum Concerten Bloemendaal. El seu compromís amb la música de nova creació es demostra en les seves actuacions a les CNDM series, a Madrid o a la Nuit de la Création, a Aix-en- Provence

El concert en homenatge tornarà a celebrar-se l’any vinent el mateix dia, 1 de novembre, a les 12h a plaça de les Cols.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: