Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Ricomà visita l’Alguer en commemoració dels 50 anys d’agermanament amb la ciutat de Tarragona

L'alcalde tarragoní destaca els vincles amb la ciutat sarda, com la llengua, la cultura i el turisme durant l'acte celebrat aquest cap de setmana

El síndic (alcalde) de l'Alguer, l'alcalde de l'Alguer, Mario Conoci, i l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, durant l'acte institucional de l'agermanament El síndic (alcalde) de l'Alguer, l'alcalde de l'Alguer, Mario Conoci, i l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, durant l'acte institucional de l'agermanament CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dilluns, 31 Octubre 2022 18:49

Pau Ricomà, alcalde de Tarragona, ha visitat aquest cap de setmana la ciutat sarda de l'Alguer amb motiu del 50è aniversari de l’agermanament entre sards i catalans. No és la primera vegada que aquestes dues poblacions es troben institucionalment, ja que durant les festes de Santa Tecla va ser l'alcalde de l'Alguer, Mario Conoci, qui va viatjar cap a Tarragona.

Ricomà, juntament amb el tinent alcalde, Jordi Fortuny, va arribar a Sardenya divendres al vespre on va ser rebut per l’assessor de cultura de l’Alguer, Mario di Gangi i el delegat del Govern Italià, Luca Bellizzi.

En l’acte commemoratiu també van assistir el síndic -alcalde- de l'Alguer Mario Conoci, el president del consell regional de la Regió de Sardenya Miquele Pais, la vicesindica de l’Alguer Giovanna Caria i el delegat de la Generalitat a l’Alguer, Gustau Navarro.

A les 10 h del dissabte l’alcalde tarragoní va visitar el paratge natural Capo Caccia i el golf de Porto Conte. Una hora més tard va iniciar la visita al museu dedicat a la vida i obra de l’autor del Petit Príncep, Antoine Saint-Exupéry. Al migdia el batlle va participar en un tast de vins i productes locals a les bodegues de Sella i Mosca i a la tarda va visitar el Parc Tarragona de l’Alguer.

Finalment, l’alcalde tarragoní i sard van presidir l’acte institucional i commemoratiu dels 50 anys de l’agermanament entre ciutats. Aquest acte va tenir lloc al Teatre Cívic Gaví Ballero de l’Alguer.

En la seva intervenció Ricomà va remarcar que “el vincle entre les nostres ciutats va des d’aspectes tan emocionals com la llengua que compartim i la defensa de la nostra cultura fins al fet de ser ciutats turístiques banyades per la nostra mar mediterrània”. Va valorar també els “segles d’història” que ambdues ciutats tenen a les seves esquenes.

L’alcalde tarragoní va finalitzar la seva intervenció mostrant orgull pel “caràcter obert de les nostres gents, la bona gastronomia i enologia i el meravellós patrimoni històric i natural de les nostres regions”.

Cloenda

La celebració dels 50 anys d’agermanament entre Tarragona i l’Alguer va cloure amb un concert de la cantautora tarragonina Anna d’Ivori i un sopar de germanor a la Trattoria Lo Romaní.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: