Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Pobla clou les Decennals 2020 amb la benedicció d'una majòlica de la seva patrona a Montserrat

Unes 250 persones participen d’aquest acte cultural i litúrgic, el qual ha arribat dos anys més tard del que estava previst, a causa de la pandèmia

Més de 250 veïns i veïnes de la Pobla de Mafumet van participar en l'acte de la benedicció, a Montserrat Més de 250 veïns i veïnes de la Pobla de Mafumet van participar en l'acte de la benedicció, a Montserrat AJUNTAMENT DE LA POBLA DE MAFUMET
Cultura Redacció Infocamp
Dilluns, 31 Octubre 2022 17:01

Les festes Decennals 2020 de la Pobla de Mafumet en honor a la seva patrona, la Mare de Déu del Lledó, estan oficialment tancades. Dos anys després de la data prevista -a causa de la pandèmia-, el municipi va poder celebrar la visita cultural i litúrgica al Santuari de la Mare de Déu de Montserrat amb la qual es va donar per finalitzat el programa de celebracions de les Decennals 2020.

L’acte es va poder celebrar finalment el dissabte 22 d’octubre i va comptar amb l'elevada participació de més de 250 veïns i veïnes de la Pobla de Mafumet en una comitiva que va estar encapçalada per l’alcalde del municipi, Joan Maria Sardà i pel rector de la parròquia pobletana, Mn. Joan Antoni López Díaz-Cano, a més de comptar també amb l’acompanyament de Mn. Joaquim Fortuny, degà i president del Capítol de la Catedral de Tarragona.

El grup desplaçat fins al Santuari de la Mare de Déu de Montserrat va participar de la missa per a, seguidament, desplaçar-se fins al Camí dels Degotalls, a on va assistir a la inauguració i benedicció d’una majòlica de la patrona pobletana. Així i des d’ara, la Mare de Déu del Lledó ocupa un espai destacat en aquest emblemàtic espai de la muntanya sagrada de Catalunya, al costat d’altres patrons i patrones de Catalunya.

Un cop descobert el monòlit de la majòlica, les autoritats presents van oferir uns breus parlaments. Així, van intervenir-hi el P. Joan M. Mayol, rector del santuari de Montserrat, Mn. Joaquim Fortuny, Mn. Joan Antoni López Díaz-Cano i l’alcalde pobletà, un Joan Maria Sardà qui va mostrar-se “agraït perla bona resposta i predisposició que hem trobat per part dels responsables de l’Abadia de Montserrat i, alhora, orgullós de veure tants veïns i amics en aquest acte entranyable i que ja forma part de la història de la Pobla de Mafumet”. I és que, tal i com va destacar l’alcalde, “aquesta majòlica ens permet situar la nostra patrona en l’espai més sagrat de Catalunya i fer-li justícia a la veneració i estima que els pobletans i pobletanes li tenim, tot ubicant-la ben a prop de la patrona de Catalunya, la Mare de Déu de Montserrat”.

majòlica Mare Déu Lledó a Montserrat

Finalitzat aquest acte de benedicció de la majòlica, la comitiva pobletana va gaudir de temps lliure per dinar, retrobant-se de nou a la tarda per celebrar junts una pregària a la Mare de Déu de Montserrat i, a continuació, iniciar el camí de retorn a la Pobla de Mafumet.

pregària La Pobla a Montserrat

La majòlica 

La majòlica de la Mare de Déu del Lledó ha estat encarregada per l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet als ceramistes Esteve-Via de Can Fontanals, artesans amb llarga tradició en l’elaboració de peces ceràmiques i majòliques segons l’estil Guivernau.

La peça beneïda el passat 22 d’octubre reprodueix la venerada imatge de fusta de la patrona pobletana, així com detalls essencials del municipi com ara un lledoner, l’ermita de Sant Joan del Lledó -a on va romandre la imatge des de principis del 1700 i fins al 1801 i que, degut al lledoner que s’alçava darrera l’ermita, va acabar donant nom a l’ermita- o l’església de Sant Joan, a on descansa la imatge de la patrona des del 1801 i d’on l’estiu del 1936 i en el context de la Guerra Civil espanyola, fou salvada del foc per un grup de veïns del poble.

Mare de Déu del Lledó Montserrat Vert

Completen la majòlica l’escut municipal i una sanefa formada per fulles de lledoner i el rètol “Decennals 2020. 22 d’octubre de 2022”, a mode de recordatori per als visitants del Camí dels Degotalls i per a les generacions futures.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: