Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Museu de Valls acull l'exposició 'Els Català, fotògrafs d'un segle'

La mostra, que s'inaugurarà aquest dissabte a les 18h, redescobreix l'ingent llegat de Pere Català i Pic, Francesc Català-Roca i Pere Català i Roca

El Museu de Valls i l’Arxiu Comarcal presenten l’exposició 'Els Català, fotògrafs d’un segle' El Museu de Valls i l’Arxiu Comarcal presenten l’exposició 'Els Català, fotògrafs d’un segle' CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 21 Octubre 2022 14:56

El Museu de Valls i l'Arxiu Comarcal de l'Alt Camp presenten l'exposició 'Els Català, fotògrafs d'un segle', produïda pel Museu d'Història de Catalunya i l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), amb la col·laboració del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC). L'exposició, comissariada pel fotògraf Andreu Català, fill de Francesc Català-Roca, proposa un acostament a la trajectòria de la nissaga de fotògrafs, a través dels fons conservats a l'ANC i el COAC, en el marc de la commemoració del centenari del naixement del fotògraf Francesc Català-Roca i, l'any vinent, del seu germà, Pere Català i Roca.

L'exposició permet endinsar-nos en l'ingent llegat de Pere Català i Pic, Francesc Català-Roca i Pere Català i Roca, tres fotògrafs d'una mateixa nissaga i màxims exponents de la fotografia a Catalunya. A més, la mostra posa de relleu la figura de Maria Àurea Català, que també va treballar en el negoci familiar.

La mostra s'inaugurarà aquest dissabte 22 d'octubre, a les 18 h, al Museu de Valls.

Els Català, nissaga de fotògrafs

Pere Català i Pic (1889-1971), la seva filla Maria Àurea (1920-1993) i els seus fills Francesc (1922-1998) i Pere (1923-2009) van néixer a Valls i el 1931 es van traslladar a Barcelona, on van romandre fins al final de les seves vides. Diverses circumstàncies adverses van truncar els estudis dels tres fotògrafs, però el seu tarannà inquiet i l'afany de coneixement van forjar una formació autodidacta. Van treballar incansablement i l'atzar va portar els tres fotògrafs a ser testimonis o, fins i tot, protagonistes d'alguns dels fets i de les fites més rellevants de la història i la cultura catalanes del segle XX. Maria Àurea Català, formada a la Llotja, participà, com a retocadora, en l'aventura fotogràfica al costat del pare i els germans.

L'exposició formada per més de cent-cinquanta imatges, es presenten a les dues sales del Museu de Valls. Aquesta selecció fotogràfica pretén convidar a trobar punts comuns entre els autors i a reflexionar lliurement sobre l'extraordinària capacitat comunicativa i evocativa de la fotografia. Les imatges seleccionades per a l'exposició s'han organitzat en sis espais: «On?» (el territori), «Quan?» (el patrimoni i l'arquitectura), «Què?» (la cultura popular i l'esfera social), «Qui?» (el retrat), «Per què i per a què?» (la fototècnia i la publicitat) i «Com?» (la innovació).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: