Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls viurà enguany la Santa Úrsula més inclusiva

La comissió participativa "Fem Pinya" presenta noves accions com els "Moments tranquils" sense música a la fira del Fornàs o la Cursa Popular adaptada

La regidora de Cultura, Laia Castells, i membres de la comissió participativa "Fem Pinya", consultant el programa adaptat de la Fira de Santa Úrsula La regidora de Cultura, Laia Castells, i membres de la comissió participativa "Fem Pinya", consultant el programa adaptat de la Fira de Santa Úrsula JOSEP CARTANYÀ
Cultura Redacció Infocamp
Dilluns, 17 Octubre 2022 18:05

La Fira de Santa Úrsula de Valls incorporarà enguany noves mesures i accions en favor de la inclusivitat, que han estat desenvolupades per la comissió participativa "Fem Pinya". La regidora de Cultura, Laia Castells, acompanyada de representants de la comissió, ha presentat aquesta tarda les mesures que tenen per objectiu "millorar l'experiència de les persones amb diversitat funcional i de les que puguin tenir altres tipus de dificultats". Castells ha avançat que aquestes mesures seran, a partir d'ara, cada cop més freqüents en tota la programació cultural de Valls.

El programa adaptat

El programa d'actes de Santa Úrsula imprès s'ha adaptat a la "Lectura fàcil" per afavorir-ne la comprensió. Per això els textos van acompanyats de pictogrames temàtics que descriuen les activitats de la fira i la lectura. També s'han incorporat al programa un seguit d'àudios als que es pot accedir de manera senzilla a través de codis QR. Aquests àudios anuncien el diferents dies de les festes i les activitats programades perquè la informació arribi a qualsevol persona amb dificultat visual.

De la mateixa manera, un intèrpret de llengua de signes facilitarà la comprensió dels continguts dels actes d'inauguració de la Fira de Santa Úrsula (divendres 21 d'octubre), la tertúlia amb els caps de colla (dissabte 22) i la festa de cloenda de la Fira (diumenge 23). També s'han reservat ubicacions específiques per a les persones amb diversitat funcional degudament senyalitzades a les places i carrers. A més, s'instal·laran WC adaptats a les places de l'Oli, del Pati i del Museu Casteller durant Santa Úrsula.

Novetats per Santa Úrsula

Com a novetat, per primera vegada en les seves 40 edicions, la Cursa Popular de Santa Úrsula serà també inclusiva i el circuït estarà adaptat per a persones amb mobilitat reduïda i serà apte per a cadires de rodes. També està previst habilitar un recorregut especialment curt per a persones amb necessitats especials i, en cas de necessitat, s'habilitaran dreceres per reduir encara més la distància de la cursa.

També com a novetat, la tradicional fira d'atraccions a l'esplanada del Fornàs tindrà els anomenats "Moments tranquils" sense música (d'11 a 13h i de 17h a 18h) per facilitar que els infants i persones sensibles al soroll o amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) hi puguin participar amb major normalitat.

Des de la comissió "Fem Pinya" es treballa per fer visible que totes les persones tenim capacitats, habilitats i talents per participar i contribuir en favor de la ciutat, tot col·laborant en fer accessibles les festes i actes públics de la ciutat. En aquest sentit, la representant de la Fundació Ginac, Carme Ferré, ha recordat que l'objectiu de "Fem Pinya" és "afavorir la participació activa de les persones amb diversitat funcional tant a la festa com a les entitats".

La iniciativa de la comissió "Fem Pinya" va néixer impulsada per la Fundació Ginac, amb la col·laboració de diverses entitats del territori, el Pla d'Acció Comunitària i Inclusiva de Valls (PLACI) i la Regidoria de Cultura. El grup està format per persones amb diversitat funcional i famílies, ciutadania sensible, professionals de la Fundació Ginac i responsables tècnics del PLACI.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: