Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Auditori Josep Carreras celebra vint anys amb una programació de 36 concerts

La Franz Schubert Filharmonia, amb artistes internacionals com el pianista Ivo Pogorelich o el violinista Joshua Bell, o nous talents de música moderna com Mariona Escoda, entre els atractius

El concert d'Ivo Pogorelich (piano) amb la Franz Schubert Filharmonia tindrà lloc el proper 21 d'octubre a l'Auditori Josep Carreras El concert d'Ivo Pogorelich (piano) amb la Franz Schubert Filharmonia tindrà lloc el proper 21 d'octubre a l'Auditori Josep Carreras ARXIU / INFOCAMP
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 14 Octubre 2022 14:50

Una temporada "especial" en una data "especial", com és la celebració del vintè aniversari de l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca. D'aquesta manera la presidenta de la Fundació Auditori Josep Carreras, Àngels Poblet, s'ha referit a la nova programació de la temporada 2022-2023. La nova programació, que comptarà amb un total de 36 concerts, ja es va iniciar el passat 29 de setembre amb la gala benèfica, que va protagonitzar el reconegut Josep Carreras, juntament amb la mezzosoprano Maria Soler i el pianista Lorenzo Bavaj.

Tal i com ha comentat Àngels Poblet, es tracta d’una programació “llarga i abundant, amb varietat d’estils, que comptarà amb la presència de tots aquells artistes que sempre ens acompanyen de forma continuada, ja que es tracta d’un any especial, durant el qual celebrem els 20 anys de l’Auditori”.

temporada AJC 2022 23

Presentació de la temporada 2022-2023 (Aj. de Vila-seca)

Grans artistes i nous segells 

El programador Josep F. Solórzano ha destacat que “s’ha apostat per una temporada de grans artistes”, amb la presència de noms com Judit Jáuregui al piano, que oferirà un concert amb el Quartet Gerhard (14 d'abril) o del guitarrista clàssic David Russell (19 de maig). També i ha desvetllat la creació d’uns nous segells en tota la programació que ajuden a identificar cadascun dels concerts, segons si formen part del Cicle Joan Guinjoan, amb presència de "Piano," amb protagonisme “de Dona”, de joves talents a "Auditori Jove" o de la Franz Schubert Filharmonia, entre d’altres.

Pel que fa al Cicle Joan Guinjoan, el programador ha recordat que "el cicle va néixer per incentivar i posar en valor la creació actual". El Trio Pedrell (18 de novembre), -coincidint amb el centenari de l'Any Felip Pedrell-,  l'art visual i sonor amb Jordi Forniés (6 de desembre) o el percussionista (3 de febrer), formen part d'aquest cicle. 

Un dels nous segells, AJC Jove, "posarà en valor els músics que lluiten per la seva professionalització", ha dit Solórzano. Els concerts del violoncelista Roger Morelló (19 de febrer) d'homenatge al mestre Pau Casals o el quintet de corda Vilart Ensemble (16 d'abril) formen part del segell de joves talents.

Finalment, Solórzano s'ha referit a dos noms propis de l'escena moderna, com són la cantant vallenca Mariona Escoda (13 de maig), que presentarà el nou disc coma guanyadora del concurs televisiu"Eufòria" de TV3, i Alba Morena (25 de novembre) -exalumna del Conservatori de Vila-seca-, que oferrà un concert amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Envers les Dones.

Mariona Escoda promo Música Global

La cantant vallenca Mariona (Cedida)

La FSF presenta tres concerts amb artistes reconeguts mundialmet

El director de la Franz Schubert Filharmonia (FSF), Tomàs Grau, ha comentat la rellevància de l’Auditori Josep Carreras, que fa “situar Vila-seca com a referent en el món de la música clàssica”, tot apuntant els tres concerts que la FSF farà al Josep Carreras amb artistes mundialment reconeguts: el 21 d’octubre amb el gran Ivo Pogorelich al piano interpretant el segon concert de Chopin; el 18 de març amb el violinista i director Joshua Bell que interpretarà el concert per a violí de Mendelssohn i el 20 de maig amb la Coral Càrmina, amb la qual es portarà a l’escenari un altra obra de Mendelssohn, 'Lobgesang'. Un concert que, a Catalunya, només s’interpretarà a Vila-seca i al Palau de la Música.

L'assessor de programació de l'AJC, Xavier Pastrana, ha posat en valor els concerts que s’oferiran de nous compositors sorgits del Conservatori de Vila-seca i, en concret els concerts corresponents a la celebració de l’Any Felip Pedrell afegint, també, que “la música catalana hi té un pes específic en aquesta programació”.

D’altra banda, el tenor vallenc Roger Padullés ha comentat el concert que ell mateix protagonitzarà amb Albert Guinovart (24 de febrer), interpretant els poemes de Heinrich Heine i ha destacat l’Auditori Josep Carreras com “un dels auditoris que estan més vius; no només pels concerts que sempre s’hi programen sinó també per l’activitat que s’hi duu a terme a porta tancada, amb enregistraments, assajos i formació”. Afegint que “al final, l’Auditori no el fan les parets, sinó les persones”.

Una temporada més es reedita l'acord de col·laboració amb l'Associació de Concerts de Reus per als abonats de l'Auditori Josep Carreras, que inclou els concerts de l'Orquestra Carlos III del Real Coliseo del Escorial (Teatre Fortuny, 19 de novembre) i l'Original Soundtrack Orquestra (Teatre Fortuny, 26 de novembre).

Podeu consultar la programació sencera i la venda de localitats a www.auditorijosepcarreras.cat 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: