Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una exposició commemora el centenari del celler del Sindicat de Vinyaters de Montblanc

La mostra es podrà visitar encara els dies 15 i 16 d'octubre, de les 10 a les 14 hores, a les antigues instal·lacions del sindicat

L'exposició es podrà visitar encara els dies 15 i 16 d'octubre, de les 10 a les 14 hores, a les antigues instal·lacions del Sindicat de Vinyaters de Montblanc L'exposició es podrà visitar encara els dies 15 i 16 d'octubre, de les 10 a les 14 hores, a les antigues instal·lacions del Sindicat de Vinyaters de Montblanc CCCB
Cultura Redacció Infocamp
Dimecres, 12 Octubre 2022 12:03

Les antigues instal·lacions del Sindicat de Montblanc estan acollint l'exposició 'Cent anys del celler del Sindicat de Vinyaters'. Es tracta d'una mostra organitzada pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni que ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Montblanc i el Museu i l'Arxiu Comarcals.

L'exposició va ser inaugurada el passat dissabte, dia 8 d'octubre, per l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu i el cap de l'Àrea de Cultura del Consell Comarcal, Gabriel Serra. Els assistents van poder fer una visita detallada a l'exposició de la mà del seu comissari, l'historiador de l'art sarralenc, Damià Amorós.

inauguració exposició Sindicat de Vinyaters

"El Palau del vi"

Josep Andreu va destacar el fet que cadascun dels cellers de Martinell són obres úniques i diferents. En el cas de Montblanc, amb certes reminiscències arabitzants. El celler de Montblanc fou qualificat per Martinell, segons assenyalà Damià Amorós en la presentació de l'exposició, com el "Palau del vi" en contraposició a les "catedrals del vi" i pel fet que en aquest hi trobem integrats elements arquitectònics nobles, com el portal medieval de l'antiga plebania de Montblanc.

La mostra commemora el centenari de la posada en marxa del celler del Sindicat de Vinyaters de Montblanc. L'exposició està formada per una quinzena de plafons situats en espais remarcables del celler. En aquests s'hi poden veure imatges de la seva construcció, plànols i fins i tot correspondència sobre aquesta. També s'exposa la personalitat del seu constructor, el reconegut arquitecte vallenc Cèsar Martinell, i la gent de l'època que van promoure la seva realització com Joan Poblet i Teixidó, Joan Rendé, Albert Talavera o el president del Sindicat, Ferran Chaparro.

La mostra es podrà visitar encara els dies 15 i 16 d'octubre, de les 10 a les 14 hores.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: