Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca projectarà 44 films en l'edició amb més inscrits

Les produccions enguany es projectaran al Celler, entre el 14 i el 23 d'octubre

La regidora d'Innovació i Turisme de Vila-seca, Cristina Cid, i el director del FICVI, Josep Varo, en la presentació del festival La regidora d'Innovació i Turisme de Vila-seca, Cristina Cid, i el director del FICVI, Josep Varo, en la presentació del festival ELOI TOST / ACN
Cultura ACN
Dimarts, 04 Octubre 2022 13:48

El Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca (FICVI) projectarà 44 films en la seva setena edició, que se celebrarà entre el 14 i el 23 d'octubre. El certamen enguany ha batut el rècord de pel·lícules inscrites, fins a les 666, i per primera vegada les finalistes es podran veure al reformat Celler de Vila-seca, enlloc de l'auditori Josep Carreras. Fins i tot hi haurà una estrena mundial, 'Pisanka'. El festival s'ha presentat aquest dilluns i s'ha anunciat que es donarà un premi honorífic a la seva trajectòria a l'actriu aragonesa Luisa Gavasa, que s'entregarà durant la gala d'obertura. L'organització ha destacat que el fet de ser preseleccionadors dels premis Goya fa que el nivell del festival pugi.

Dels curtmetratges, 35 són de ficció i nou són d'anmació; i entre els 666 films presentats n'hi ha de Brasil, Països Baixos, Estats Units, Albània, Regne Unit, Iran, Espanya i Catalunya. Entre els 44 curts que es projectaran hi ha peces amb la participació d'actors destacats del panorama cinematogràfic estatal. Així, José Sacristán i Aitana Sánchez Gijón fan de pare i filla a 'Espinas', o Luís Tosar i Daniel Guzmán fan de mafiosos i amics a 'Cemento y acero'.

En l'apartat de direcció i realització destaca la presència de Rubén Navarro, guanyador del premi internacional al millor curtmetratge al FICVI del 2021; Carmen Córdoba, guardonada amb el premi a millor curt d'animació o Jorge Yudice, guanyador del premi nacional del FICVI 2019. Així, es donaran fins a vuit premis en diferents categories. El jurat serà el mateix que el de la darrera edició, amb una combinació entre professionals del cine i de la docència en el món de l'audiovisual, per "tenir valoracions més artístiques i més tècniques", ha destacat Josep Varo, director del FICVI.

A banda, el certamen es complementa amb activitats paral·leles, com un taller de doblatge o el concurs 'In situ', que té com a finalitat convertir la localitat en un gran plató on tothom que vulgui pot enregistrar un curtmetratge de màxim tres minuts que s'hauran de presentar abans de l'inici del festival.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: