Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els Chargrossos de Tarragona tornen per Santa Tecla

La colla jove de geganters celebrarà deu anys amb un acte propi i amb la seva participació a l'Arrencada i a la ja tradicional reBaixada

Imatge d'arxiu de la participació dels Chargrossos de Tarragona a la Baixada de l'Àliga Imatge d'arxiu de la participació dels Chargrossos de Tarragona a la Baixada de l'Àliga CHARGROSSOS DE TARRAGONA
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 16 Setembre 2022 11:50

Els Chargrossos de Tarragona tornen aquest any després de dos anys d'aturada per la pandèmia. Aquest dissabte 17 de setembre, a partir de les 9:30 h, al Passeig de les Palmeres, la colla jove de geganters repetirà la seva presència a les festes de Santa Tecla tot organitzant per sisena vegada el seu Taller del NinoNano.

El mateix dia, a les 12 h, col·laborarà amb La Comisió de Treball per a l'Arrencada a l'acte 'Fes-te la Festa'. Posteriorment, el 21 de setembre, han estat convidats a l'Arrencada i la seva cercavila posterior. Finalitzarà la seva presència a les festes celebrant la seva 10a reBaixada (nomenclatura popular), un acte no oficial però consolidat que se celebra després de la Baixada de l'Aliga.

Inscripcions per a la reBaixada i venda de ninonanos

Com a novetat aquest any han obert una prevenda de ninonanos i d'inscripcions per a la reBaixada que es realitzen a través de la seva web www.chargrossos.cat. Les places són limitades.

El Taller del NinoNano es va realitzar per primera vegada el 2015 a la plaça dels Natzarens, sent una activitat pròpia. L'activitat va aconseguir una bona repercussió en les següents edicions, cosa que va facilitar la col·laboració de l'Ajuntament de Tarragona a partir de l'any 2017, canviant-ne la ubicació a zones més cèntriques de la ciutat (primer a la plaça del Rei i actualment s'emplaça al Passeig de les Palmeres).

Taller Nino Nano

Atès l'èxit d'aquest acte, l'Ajuntament de Tarragona va crear un actor consecutiu, el mateix dia a les 12 al mateix emplaçament, anomenat 'Fes-te la Festa': una cercavila amb les figures creades al Taller del NinoNano i altres creades a casa, escoles i esplais. Aquest esdeveniment pretén donar un acte propi a totes aquelles figures que, per logística, no poden estar a l'Arrencada.

Atesa la trajectòria dels Chargrossos de Tarragona, ha estat acceptat a l'Arrencada, que es celebra a la plaça de la Font, el 21 de setembre, on al costat de les figures del seguici i veïnals, es presenten a les autoritats i inicien una cercavila pels alguns dels carrers principals de la ciutat.

Després d'aquests actes, els Chargrossos celebraran la seva 10a reBaixada, un acte no oficial però establert a les festes des de fa dècades on, després de l'última figura del Seguici que participa a la Baixada de l'Aliga, diversos grups espontanis baixen les figures creades per a l'ocasió.

En origen aquestes figures eren artesanals i reivindicatives, però amb el temps, han quedat únicament dues: Els Chargrossos de Tarragona i els Embraçats, associacions ja establertes a la ciutat.

En aquesta 10a reBaixada els Chargrosso es vestiran de gala per celebrar el seu aniversari, que no van poder fer-ho coincidint amb els seus 10 anys com a associació a causa de la cancel·lació dels actes per la pandèmia els anys 2020 i 2021.

Deu anys de Chargrossos

Els Chargrossos de Tarragona van iniciar la seva presència a les festes de Tarragona l'any 2011 participant com a espontanis al costat de les figures reivindicatives després de la Baixada de l'Aliga. L'any següent va augmentar el nombre de participants, passant de 20 a prop de 60.

Un cop creada l'associació es va decidir actualitzar la figura amb una versió més duradora, més gran i més fàcil de portar. Amb l'ajuda de Tallers Fran Puerto, especialitzats en pintura i fibra de vidre, va néixer el Chargross: amb 3,5 metres si portador i un diàmetre de 1,5 metres.

El nom fa una interpretació de l'etiqueta original del Chartreusse de Tarragona personalitzada, a més de l'escut de la ciutat. L'any 2017 se li van incorporar uns braços i un mocador, presents en actes amb públic infantil.

Chargrossos Tarragona

Els Chargrossos han estat convidats a festejos d'altres pobles i ciutats com: Festes d'hivern de Vila-seca on participen gairebé des que són associacions, a les festes de la Vilella i a les festes de Sant Pere i Sant Pau.

Durant uns anys també van participar a les Festes de Sant Magí amb un acte propi anomenat "MagiPicaTapa" que incloïa un concurs de menjar HotDogs (el primer d'aquest tipus que se celebra a Tarragona de manera oficial), a més de diversos llocs d'associacions que oferien menjars diversos. El 2018 es va deixar de fer aquest acte i, l'any 2023, prometen tornar amb un acte més potent per Sant Magí.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: