Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Tinglado 1 acull la presentació 'Operació Tecla', la història il·lustrada de la patrona de Tarragona

El nou Ball de Titans també es presentarà a la pèrgola del Serrallo, aquest divendres, a les 18.30 h

El Tinglado 1 del Moll de Costa acollirà la presentació del llibre 'Operació Tecla' El Tinglado 1 del Moll de Costa acollirà la presentació del llibre 'Operació Tecla' CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 15 Setembre 2022 18:17

Aquest divendres 16 de setembre, a les 20 hores, el Tinglado 1 del Moll de Costa acollirà la presentació del llibre 'Operació Tecla', una obra d'història il·lustrada de l'autor Joan Carles Blanch que parla de la història de Santa Tecla i com Santa Tecla esdevé la patrona de la ciutat. L'acte comptarà amb la  presència del president del Port i l’alcalde de Tarragona. I, en finalitzar l’acte, els grallers d’Altafulla interpretaran una peça molt coneguda del Seguici de Santa Tecla i un tast de vermut.

D'altra banda, la pèrgola del Serrallo serà l’escenari demà, a les 18.30 hores, de la presentació del nou Ball de Titans pel Gremi de Marejants de Tarragona, amb una representació del nou ball amb tots els elements, el vestuari creat per Cantos, etc. El Gremi de Marejants, vinculat des del seu origen a l’entorn portuari, participa en totes les festes populars de la ciutat, sobretot en l’entrada del Braç de Santa Tecla el 1692 amb l’aportació per part del Gremi del ‘Ball de Titans’. Tant el Ball de Titans com l’estendard eren part important en la recepció de les personalitats que visitaven Tarragona des del segle XIV. En la recuperació d’aquest nou element del Seguici Popular hi ha contribuït l’Autoritat Portuària de Tarragona.

Aquests són dos dels actes que formen part de la col·laboració del Port de Tarragona en la Festa Major d’enguany, que celebra els set segles d’història de l’arribada de la relíquia del Braç de Santa Tecla a Tarragona.

També fins aquest divendres es pot contemplar al Refugi 1 sala 3 l’exposició sobre el XXX Aniversari del Bou de Tarragona i el XV Aniversari del Bou Petit de Tarragona. Dos elements emblemàtics de les festes tarragonines que a més compten amb la presència del Bou del Vendrell i del Bou de Valls. Els elements tarragonins també mostren el vestuari i d’altres estris relacionats amb la seva aportació al Seguici.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: