Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Castellvell celebra aquest diumenge la Festa de Sant Joaquim amb la cantada d'havaneres i la sindriada

L'espectacle ajornat del Castellvell MusicFest 'Layla', que es presentarà el divendres 26 d'agost, completa l'oferta cultural del cap de setmana

Imatge d'arxiu de la cantada d'havaneres de la Festa de Sant Joaquim del 2021, amb el grup Sons de Mar Imatge d'arxiu de la cantada d'havaneres de la Festa de Sant Joaquim del 2021, amb el grup Sons de Mar AJUNTAMENT DE CASTELLVELL DEL CAMP
Cultura Redacció Infocamp
Dimarts, 23 Agost 2022 12:28

Des de fa molts anys, la Festa de Sant Joaquim es celebra el darrer diumenge d'agost a l'Ermita de Santa Anna de Castellvell del Camp per posar el punt i final al període estival. El grup d'havaneres Sons de Mar serà l'encarregat de posar música a aquesta jornada festiva, que tindrà lloc el diumenge 28 d'agost, a les 19:30 h, a l'ermita. Com és tradicional, durant la cantada hi haurà síndria i rom cremat per a tothom.

Sant Joaquim a Castellvell

La festivitat religiosa de Sant Joaquim ha patit diversos canvis al llarg dels anys. Així, fins al 1738 es celebrava el 20 de març. Després, fins al 1913 -d'aquí ve la data de celebració a Castellvell- es va celebrar el diumenge posterior a l'octava de l'Assumpció. I, per acabar, fins al 1969, el 16 d'agost. Des d'aleshores, el matrimoni format per Sant Joaquim i Santa Anna, la patrona de Castellvell, celebren junts la seva festa el 26 de juliol.

El caràcter de clausura de l'estiu ha estat sempre present. Per això aquesta festa ha sigut tradicionalment l'Aplec de final d'estiu de Castellvell del Camp. Abans s'hi ballaven sardanes i la canalla feia les seves representacions pel delit dels assistents. Ara s'ha transformat en una vetllada on la síndria i les havaneres són les protagonistes. Actualment es fa la sindriada popular, es canten havaneres i es serveix el rom cremat.

L'espectacle 'Layla' del Castellvell MusicFest es presenta el 26 d'agost

D'altra banda, el proper divendres 26 d'agost, a les 21:30h, el Pati del Consultori de Castellvell del Camp acollirà l'espectacle 'Layla', inclòs en la 3a edició del Castellvell MusicFest i que s'hauria d'haver representat el 6 d'agost, però es va postposar a la nova data per causes meteorològiques.

Hemiòlia Layla concert Roquetes

L'actuació del duet Hemiòlia, a càrrec del conegut oboista tortosí, Jordi Bonillà i Julià, i la pianista Paula Martí, està composta per un programa dedicat a una compilació d'algunes de les obres més emblemàtiques del compositor andalús Manuel de Falla. Aquests il·lustren la història del viatge d'esperança de Layla, una noia immigrant subsahariana, que ens relata a través de la narrativa del llenguatge musical, combinat amb un muntatge audiovisual, el periple de les persones que cerquen un nou lloc al món on trobar unes oportunitats i unes condicions dignes de vida que no els ha brindat el seu lloc de naixement.

Així, doncs, 'Layla' és el missatge que, a través de la partitura, pretén transmetre l'esperança i el clam de milions de persones que necessiten suport per poder exercir el seu Dret Fonamental de realitzar-se com a éssers humans.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: