Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Festival Terrer Priorat inaugura la sisena edició amb un espectacle que combina la música medieval i el minimalisme

El certamen aposta enguany per formacions que permetin ballar un cop eliminades les restriccions per la covid

Un moment del concert de l'espectacle 'Matèria primera', de Marc Vilajuana, a l'estrena del Festival Terrer del Priorat Un moment del concert de l'espectacle 'Matèria primera', de Marc Vilajuana, a l'estrena del Festival Terrer del Priorat ELOI TOST / ACN
Cultura ACN
Diumenge, 21 Agost 2022 14:26

El Festival Terrer Priorat ha inaugurat aquest diumenge la sisena edició amb un concert de Marc Vilajuana a la Cartoixa d'Escaladei. 'Matèria Primera', creada expressament per a l'ocasió, ha combinat la música medieval amb composicions minimalistes contemporànies. Tot i aquesta proposta, el certamen aposta enguany per grups que permetin ballar, un cop s'han eliminat les restriccions per la covid-19. El director del Festival Terrer Priorat, Blai Rosés, ha assegurat que la pandèmia els ha "beneficiat" perquè han estat capaços d'adaptar-se a les circumstàncies. Fins al desembre, el certamen oferirà una vintena de concerts en setze localitzacions de diferents punts de la comarca, amb els quals esperen superar els 3.000 espectadors.

Marc Vilajuana, acompanyat de quatre veus més i una instrumentació de percussió molt escassa, ha interpretat peces de cant gregorià, en ocasions fusionades amb composicions pròpies minimalistes. El refetor de la Cartoixa d'Escaladei ha esgotat les 180 localitats que hi havia a la venda. La jornada s'ha complementat amb l'exposició 'Priorat pintat amb vi', de l'artista Montserrat Adzeries, un conjunt de quadres sobre tela, metall i fusta elaborats amb pigments obtinguts a partir de les restes de raïm premsat. Tot plegat, maridat amb un tast de vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant, i un aperitiu elaborat amb oli de la DOP Siurana.

Fins el desembre el certamen programa una vintena de concerts en 16 espais diferents de la comarca. Rosés ha comentat que esperen superar els 3.000 espectadors amb les actuacions de Rita Payés, Roba Estesa, Papa Orbe, The Sey Sisters o Xarim Aresté.

El director ha assenyalat que la tardor, amb la verema i la collita d'olives, és el moment ideal per gaudir del Priorat. "El festival intenta fer una simbiosi i si anem cap a una idea de sostenibilitat i d'estar més a prop de la natura, els moments de joia i reflexió han d'anar d'acord amb la vida i la natura", ha assenyalat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: