Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Joves de Tarragona combinen els balls parlats de Dames i Vells amb el rap i la música urbana

El resultat del taller Raperes i Vells es representa en un vermut popular

Imatge d'un instant de la representació de 'Raperes i Vells', aquest dissabte a Tarragona Imatge d'un instant de la representació de 'Raperes i Vells', aquest dissabte a Tarragona ELOI TOST
Cultura ACN
Dissabte, 20 Agost 2022 18:42

Prop d'una desena de joves tarragonins han participat en un taller en el qual han combinat els versots satírics dels balls parlats de Dames i Vells amb el rap i la música urbana. De la mà del cantant Fetitxe 13 i dels actors Oriol Grau i Fermí Fernandes han creat els textos i aquest migdia els han representat en públic en un vermut popular organitzat per l'entitat del Ball de Dames i Vells. Oriol Grau, actor i professor del taller, ha destacat que ho van plantejar "com un laboratori" i que el resultat final no ha estat "tan escatològic" com és habitual als versots. El taller l'han impulsat les conselleries de Cultura i Joventut de l'Ajuntament de Tarragona en el marc de la commemoració dels 700 anys de la Festa Major de Santa Tecla.

En grups de dos o tres participants els joves han fet batalles de galls en les quals han simulat disputes entre Tarragona i Reus o entre els diferents tipus de festa major. Entre el 9 i el 16 d'agost han preparat els textos, que han combinat la crítica social habitual de Dames i Vells i l'estètica i el ritme del rap. S'hi han mencionat problemàtiques locals com la situació de l'amfiteatre romà i s'han citat personatges com l'exalcalde de la ciutat Josep Fèlix Ballesteros o els polítics Albert Rivera i Santiago Abascal.

"Ho vam plantejar com un laboratori, no hi havia una fórmula exacta de com havia de ser i al final ha sortit com una mena d'híbrid", ha explicat Oriol Grau. El taller era gratuït i obert a tothom, i Grau ha reconegut que a mesura que avançaven les sessions tenien menys participants, en part per la dificultat d'escriure versots i haver-los d'interpretar en públic. "Hi ha gent que hi té traça", ha afirmat l'actor.

El públic ha omplert la plaça de Dames i Vells i ha gaudit dels versos, que han seguit amb riures i aplaudiments al ritme de la música. La jornada, organitzada pel Ball de Dames i Vells, també ha comptat amb un concurs de versots, un altre de transvestits, un DJ i una fideuada popular.

.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: