Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Prades recupera les jornades entorn la figura de la reina Margarida

Casada amb Martí l'Humà, va ser l'última del casal de Barcelona

Cartell decoratiu amb una il·lustració de la Reina Margarida de Prades Cartell decoratiu amb una il·lustració de la Reina Margarida de Prades AJUNTAMENT DE PRADES
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 11 Agost 2022 08:19

Prades recupera fins aquest divendres les jornades entorn a la figura de la reina Margarida, l'última reina del casal de Barcelona, coneguda com 'la de Prades'. Margarida va contraure matrimoni amb Martí l'Humà amb l'objectiu d'engendrar un hereu legítim al tron de la Corona catalanoaragonesa, però el monarca va morir pocs mesos després de l'enllaç sense haver pogut tancar la successió. La localitat va iniciar els cicles dedicats a Margarida el 2018, però no se celebraven des del 2020.

Durant aquesta setmana s'ha programat una sèrie d'activitats sobre la imatge literària de la reina, la seva figura històrica, el seu fill secret i el centre d'interpretació que li dedicarà Prades. El cicle compta un cop més amb conferenciants d’universitats catalanes, de la resta de l’estat i de l’estranger, del nivell de la Sorbonne de Paris.

Agenda d’actes amb conferències, música i representacions

Durant tota la setmana s'han organitzat diversos actes. L'activitat es reprendrà aquest dijous 11 d’agost a les 17 h, al castell, on s’obriran les portes de l’espai que acollirà el futur Centre d’interpretació dedicat a la difusió de la figura de Margarida de Prades. La il·lustradora Pilarín Bayés signarà llibres de la 'Petita història de la reina Margarida de Prades' i dibuixarà per als assistents. El text del llibre l’ha elaborat la que també és alcaldessa del municipi, Lídia Bargas. La canalla podrà conèixer i fotografiar-se amb la reina, representada per Rat Cebrian, al castell on visqué algun temps de la seva vida.

A les 19 h serà el torn de la conferència “Les cartes de la Reina Margarida” a càrrec de Sophie Hirel-Wouts i d’Eduard Juncosa Bonet al Centre Cívic.

Finalment, divendres a les 19 h, al Centre Cívic es presentarà el llibre 'Margarida de Prades: regnat breu, vida intensa', a càrrec de la professora Teresa Vinyoles Vidal. El llibre recull el fruit de tots els esforços d’un intens procés d’investigació i està cridat a convertir-se en un veritable referent, en oferir una imatge totalment renovada de “la de Prades”. Tot seguit, taula rodona amb diversos dels autors i autores del volum: Stefano M. Cingolani, Teresa Forcades i Vila, Sophie Hirel-Wouts, Eduard Juncosa Bonet i Marina Navàs Farré.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: