Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La soprano Leonor Bonilla obre aquest diumenge el festival 'Daurada Escena' al Seminari de Tarragona

El festival líric internacional es completarà amb els concerts del diumenge 14 d'agost, a Cambrils, i del dijous 25, a l'Hospitalet de l'Infant

La soprano Leonor Bonilla La soprano Leonor Bonilla ROBERTO ALCAIN
Cultura Redacció Infocamp
Dissabte, 06 Agost 2022 15:11

La soprano sevillana Leonor Bonilla, una de les veus emergents al panorama estatal, obrirà aquest diumenge 7 d'agost, a les 20:30 h, al Seminari de Tarragona, el Festival Líric Internacional Daurada Escena, la primera edició del qual va tenir lloc el 2017. La intèrpret estarà acompanyada al piano per Marta Pujol en un programa que inclou conegudes àries d'òpera i diverses peces de sarsuela. Pel 'Daurada Escena' han passat estrelles actuals del bell cant com Marina Viotti, Sara Blanch o Katerina Tretyakova, per citar-ne només alguns noms.

Leonor Bonilla ha merescut premis tan prestigiosos com els del Certamen de Nuevas Voces Ciudad de Sevilla; el Flaviano Labò de Piacenza; el Monserrat Caballé o l'Alfredo Kraus, a més del Premi Plácido Domingo, el Premi del Teatre de La Zarzuela al Millor Cantant, el Premi Especial del Teatro Real de Madrid o el Premi Òpera 21 a la millor cantant jove d'Espanya, entre d'altres. Bonilla és habitual als elencs de grans escenaris com el Teatro Real de Madrid, el Teatro de la Maestranza de Sevilla o el d'Oviedo, per citar-ne alguns. Va debutar al Liceu el 2017 amb 'Il viaggio a Reims'.

En concret, el recital de diumenge al Seminari oferirà el següent programa: Piangeró la sorte mia (Handel) - Non si da follia maggiore (Rossini) - Qui la veu sua soave (Bellini) - O luce di quest'anima (Donizetti) - Havanera de Monte Carmelo (Torroba) - Donya Francisquita `Fandango', piano (Vives) - Jugar amb foc (Asenjo) - Em diuen la primorosa (Giménez i Nieto).

Presentació de la Fundació comunitària Augusta Kese

L'acte inaugural del festival 'Daurada Escena' també servirà per a la presentació en societat del projecte de la Fundació comunitària Augusta Kese, impulsada des de l'associació d'Empresaris de Tarragona, que té com a objectiu la implicació de la societat civil per a la posada en valor del patrimoni històric de Tarragona com a motor de transformació social de la ciutat i del territori. S'afronta amb un interès especial el repte de promoure l'activitat econòmica vinculada al llegat històric, així com detectar i impulsar el coneixement, el talent i la diversitat cultural.

La Fundació Augusta Kese, la constitució formal de la qual està prevista abans de final d'any, és el patrocinador principal del recital de Leonor Bonilla, i ja treballa en diversos projectes de caràcter sociocultural i de dinamització econòmica de cara al 2023, per als quals hi ha converses avançades amb patrons i patrocinadors potencials. Actualment només hi ha 10 fundacions comunitàries a Espanya; es tracta d'organitzacions sense ànim de lucre que posen els seus recursos al servei dels diferents agents de la comunitat on treballen, per enfortir i articular les seves connexions per resoldre problemes i necessitats d'interès comú.

Concerts a Cambrils i L’Hospitalet de l’Infant

La soprano Laura Brasó, el baríton Carlos Daza i el tenor Marc Sala, acompanyats de Josep Buforn al piano (diumenge 14 d'agost a les 21 hores a l'església de Sant Pere de Cambrils), i la soprano Serena Sáenz Molinero, amb el pianista Rubén Fernández Aguirre (dijous 25 d'agost a les 20.30 hores al Teatre Auditori de l'Hospitalet de l'Infant), completen el cartell del Daurada Escena 2022.

“Gràcies a la iniciativa privada, -amb suport públic-, hem aconseguit programar tres concerts de primer nivell en tres escenaris privilegiats, amb la idea de gaudir de la lírica i posicionar la Costa Daurada al mapa cultural mostrant alguns dels seus tresors”, explica el promotor, Rafael Moreno.

Tota la informació sobre el festival es pot consultar detalladament a la web www.dauradaescena.com

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: