Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La IX Nit Literària del far de la Banya torna aquest divendres amb accés lliure

El Museu del Port organitza el mateix dia la visita teatralitzada ‘Consignant vaixell’

Imatge d'arxiu d'una edició anterior de la Nit Literària al far de la Banya, a Tarragona Imatge d'arxiu d'una edició anterior de la Nit Literària al far de la Banya, a Tarragona ARXIU / INFOCAMP
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 28 Juliol 2022 16:26

Aquest divendres, 29 de juliol, a les 22 hores, l’emblemàtic far de la Banya del dic de Llevant tornarà a ser l’escenari de la Nit Literària del Port de Tarragona en la seva novena edició. Un any més, des del Port de Tarragona s’impulsa un esdeveniment clàssic d’estiu, la Nit Literària al far de la Banya, activitat organitzada conjuntament entre la Biblioteca Pública de Tarragona i el Museu del Port.

Com en cada edició es tracta d’una temàtica vinculada amb la mar i enguany la proposta és la literatura que ens apropi ‘Arran de mar’ amb lectors i lectores on les seves vivències o professions encaixen perfectament amb el lema protagonista de la IX Nit Literària.

Lectors i lectores dels barris del Serrallo i del Port, escriptors amb títols de temàtica marítima, professionals relacionats amb l’activitat portuària tant de gestió com de cultura i patrimoni. Tots estaran acompanyats pel músic tarragoní Eloi Duran, que ha creat la música per a aquest esdeveniment.

Participaran en la lectura de textos Lurdes Malgrat, directora dels Serveis Territorials a Tarragona del Departament de Cultura, i escriptora; Gerard Martí, director del Museu d'Història de Cambrils; Montse Adan, directora de Port-Ciutat del Port de Tarragona; Adrià Recasens, veí, periodista i autor del Blog del Barri del Port; Carme Pedrol, serrallenca vinculada a diferents entitats del barri pesquer, i Josep M. Cruset, president del Port de Tarragona, acompanyat del seu fill Dídac.

Els autors escollits són diversos, clàssics com Jacint Verdaguer, Joaquim Ruyra, Carlos Ruíz Zafón i més actuals com la tarragonina Natàlia Romaní o Stefanie Kremser, escriptora i guionista alemanya.

Per accedir al far de Banya del dic de Llevant no cal fer reserva prèvia, però l’aforament es limita a 150 persones. L’accés al dic de Llevant amb vehicle serà a partir de les 21.30 hores i es tancarà a les 23:30 hores una vegada acabada l’activitat.

Vespres al Museu del Port

D'altra banda, el Museu del Port ofereix aquest any en la programació d’estiu una nova proposta per a tot el públic: ‘Vespres al Museu’ els divendres, a les 20 hores. I aquest divendres 29 de juliol presenta una activitat teatralitzada que es va crear enguany: ‘Consignant vaixells’, on Emilia Mallol ens presenta a una consignatària actual del Port de Tarragona i ens explica la representació que porta a terme el consignatari als ports. L’activitat es fa en català i el divendres 26 d’agost, en castellà.

Cal fer reserva prèvia a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i hi ha aforament limitat. L’activitat és gratuïta.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: