Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El documental 'Llars de llum' s'estrena aquest divendres al Teatret del Serrallo

La peça audiovisual que recorre els fars de la Costa Daurada i del Delta de l'Ebre compta amb gairebé una quinzena d’entrevistats

El far de Torredembarra, en una imatge d'arxiu El far de Torredembarra, en una imatge d'arxiu ARXIU / INFOCAMP
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 28 Juliol 2022 14:37

El Teatret del Serrallo de Tarragona acollirà l’estrena del documental 'Llars de llum', aquest divendres 29 de juliol, a les 20h. L’entrada és lliure, però l’espai compta amb un aforament limitat de 140 persones, pel qual l’obertura de portes serà a les 19:30h.

Es tracta d’un documental de 50 minuts, obra de quatre graduats en Periodisme per la Universitat Rovira i Virgili (Clara Marquiegui, Joel Medina, Sandra Pérez i Raúl Rodríguez), que han enregistrat l’audiovisual durant aquest darrer curs acadèmic. La peça recorre els fars de la demarcació de Tarragona i tracta l’evolució de l’ofici de faroner des del seu passat fins a les perspectives de futur de la seva tasca i el seu inherent patrimoni marítim de la nostra costa.

Per tal de descobrir els canvis que ha produït l'automatització i els nous usos d’aquests edificis, el documental ha comptat amb el testimoni de veus com Josep Maria Cruset, president del Port de Tarragona; Mercè Toldrà, directora del Museu del Port de Tarragona,; Enric Martínez, responsable de la Zona Portuària Sud; els faroners actuals, Carlos Moral i Juanjo Heredero, responsables dels Patronats de Turisme dels diferents municipis de la demarcació; i experts en la divulgació i la història dels fars com David Moré, arxiver municipal de Tossa de Mar, o Àngel Pascual, responsable del Museu de la Mar de l’Ebre de La Ràpita.

‘Llars de llum’ viatja pel litoral, des de Torredembarra fins al Delta de l’Ebre, a través del Far de la Punta de la Galera, el Far del Moll d’Aragó, el Far de la Banya, el Far de Salou, el Far del Fangar, el Far de la Punta de la Banya, el Far de la Punta de la Senieta i el Far de l’Illa de Buda (actual Far del Cap Tortosa).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: