Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Violeta d'Altafulla torna a obrir com a centre cultural de referència del Baix Gaià

El nou auditori s'inaugurarà el dissabte 30 de juliol, amb els concerts gratuïts de Five Chickpeas, Mind Trick i Ly Raine

La nova Violeta tornarà a obrir el dissabte 30 de juliol La nova Violeta tornarà a obrir el dissabte 30 de juliol JOSEP CARTANYÀ
Cultura Redacció Infocamp
Dimecres, 27 Juliol 2022 16:20

El proper dissabte 30 de juliol tornarà a obrir La Violeta d'Altafulla i ho farà amb una jornada especial de concerts gratuïts. Després de gairebé tres anys tancada, La Violeta torna amb il·lusions renovades i amb l'objectiu de convertir-se en el centre cultural de referència del Baix Gaià. El nou auditori té capacitat per a 306 espectadors i està ben equipat.

L'alcaldessa d'Altafulla, Montse Castellarnau, ha destacat durant la roda de premsa de presentació "el canvi espectacular d'aquesta renovada Violeta tant físicament com en les actvitast que s'hi faran". Castellarnau ha dit que l'objectiu és "donar-li molta vida i portar tant espectacles de primera categoria, com donar oportunitats a propostes de casa i del territori".

El regidor de Cultura, Hèctor López Bofill, ha volgut remarcar "l'esforç que ha fet l'equip de govern perquè la Violeta sigui un punt de referència del país i posar aquesta proposta cultural de qualitat a l'abast de la gent del Baix Gaià i del Tarragonès". En aquest sentit, el regidor ha destacat que "la gent no s'haurà de moure per poder veure primeres espases de música, teatre,..." i ha deixat clar que "això no és una sala de festes, sinó un centre cultural de referència".

Pel que fa a la polèmica amb l'anterior equip de govern de l'EINA per l'ús polivalent de la sala, l'alcaldessa Montse Castellarnau ha afirmat que "aquest no pot ser un espai polivalent, ja que es requereix un permís dels Bombers per a obrir una tercera sortida cap a un solar del costat". Sobre aquesta qüestió, Castellarnau ha retret a l'anterior govern "de fer volar coloms i deixar-nos amb un equipament tancat durant gairebé tres anys" i ha afegit: "és un despreci cap a la població". Tot i així, l'alcaldessa d'Alternativa Altafulla ha confirmat que s'han aprofitat i s'han instal·lat les butaques mòbils adquirides per l'anterior govern, que han quedat fixades a la sala. Les antigues butaques fixes es troben guardades en una sala de l'equipament. L'alcaldessa també ha assegurat que els balls que es feien a La Violenta es podran continuar fent al poliesportiu o en un envelat.

L'alcaldessa, Montse Casterllarnau, amb el regidor Hèctor López Bofill, i el director artístic, Juan Cruz, a la roda de premsa de presentació: 

Obrim La Violeta

Una programació "Premium" 

Per la seva banda, el director artístic de La Violeta, Juan Cruz, ha explicat que "el públic podrà gaudir d'una oferta de qualitat o Premium", en què es prioritzaran els espectacles de música i teatre, però també s'apostaràper la dansa, el cinema, els festivals temàtics, les conferències i les trobades. Cruz ha explicat que s'oferirà aquest espai tant a promotors musicals o teatrals perquè l'incloguin als seus circuits com per a propostes de qualitat del territori.

El tret de sortida a la programació el donarà l'1 de setembre el concert del duet format per Maria Arnal i Marcel Bagés, "que ho està petant arreu de l'Estat". Com a primera proposta teatral , el 22 de setembre es podrà veure la gran comèdia 'Ovelles', una obra que està tenint molt d'èxit a Barcelona, una producció de la Sala Flyhard, amb Biel Duran, Gemma Martínez i Albert Triola, com a protagonistes.

Concerts per a l'acte d'inauguració

Els actes de la jornada inaugural de la reobertura de La Violeta tindran lloc el proper dissabte 30 de juliol, a partir de les 12 h. A les 12:30 h, concert amb Five Chickpeas (Gipsy jazz d'autor i de proximitat). A les 18 h, serà el torn de Mind Trick (rock per la canalla). A les 21 h, actuarà Ly Raine (Urban Rap). Tot i que els concerts són gratuïts, cal recollir les entrades prèviament, de les 18 a les 21h. 

L'endemà, 31 de juliol, s'ha programat un concert de l'Altafujazz, amb Michel Kanan Trio.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: