Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Vallmoll recupera aquest estiu la Festa Major i el Concurs de Paelles

L'Ajuntament de Vallmoll vol que el 2022 sigui un any de retrobament cultural i participatiu

La regidora de Cultura i Activitats lúdiques de Vallmoll, Ainhoa Carbonell La regidora de Cultura i Activitats lúdiques de Vallmoll, Ainhoa Carbonell AJUNTAMENT DE VALLMOLL
Cultura Redacció Infocamp
Dissabte, 02 Juliol 2022 14:04

Vallmoll està vivint un any de retrobament i ja té el calendari d’actes d’estiu a punt. Entre les festes que es recuperen, després de les restriccions viscudes durant la pandèmia, hi ha la Festa Major d’estiu, la Festa de la Vellesa i el Concurs de paelles. A més, se n’han incorporat altres de noves, com l’exitosa Festa de la Natura, celebrada el passat 28 de maig o el Dia de l’Amistat.

Des de la regidoria de Cultura i Activitats Lúdiques s’ha decidit preparar una programació a sis mesos vista, per poder organitzar un calendari d’actes al municipi, però actuant amb sensatesa davant la situació sanitària. Un dels objectius és arribar a totes les edats i incorporar actes innovadors al llarg de tot l’estiu, que converteixin aquest 2022 enun any de retrobament i alegria per a tothom.

Després de l’acte de la col·locació de la primera pedra de la nova escola, un fet històric per al municipi, i de la Festa de la Natura, en la qual petits i grans van gaudir d’una jornada familiar amb la plantada i apadrinament de 22 arbres al parc de la Pau John Lennon, Vallmoll ha visct un mes de juny ple d’activitats on cal destacar la festa de la Vellesa, que no s’havia pogut realitzar des del 2019.

Durant el mes de juliol s’està treballant per poder organitzar una nit de cinema a la fresca familiar i a finals de mes, tot coincidint amb el Dia de l’Amistat, la regidora de Cultura, Ainhoa Carbonell, explica que s’ha volgut donar protagonisme als joves i preparar una festa únicament per a ells. Una jornada amb diverses activitats i una nit de DJ’s. La regidora afegeix que: “Vallmoll és un poble actiu i dinàmic i ha de retornar la gran participació i implicació que caracteritza al nostremunicipi amb actes innovadors i al gust del seu públic. L’equip de govern no descansa mai i contínuament estem treballant per ser tan creatius com puguem, per realitzar activitats que permetin gaudir a tothom, des del veí i veïna més petit al més gran de cada casa, perquè mereixen la mateixa importància”.

La Festa Major d'estiu

La Festa Major d’estiu arriba amb més força que mai, amb l’actuació d’un famós humorista a escala nacional o el tant sol·licitat tobogan urbà. Serà del 12 al 16 d’agost, amb alguns actes previs el cap de setmana anterior. L’acte inaugural serà una exposició de fotografies antigues de la gent del poble. Aquest projecte va néixer durant la pandèmia, per iniciativa popular, i donat l’interès i la implicació dels veïns i veïnes es va decidir plasmar part de la història de forma pública i permanent. La idea és exposar i retre homenatge a la història de les persones, famílies i carrers de Vallmoll. Serà a la sala d’exposicions del museu.

S’encetarà el mes de setembre amb la realització del Concurs de paelles, la Diada Nacional de Catalunya, la inauguració del nou enllumenat del Centre Cultural i la Vallmotada. I el cap de setmana del 24 i 25 de setembre, per acomiadar l’estiu, es durà a terme la 1a jornada de portes obertes Alt Camp: Història i patrimoni, les arrels d’una terra. La jornada se celebrarà simultàniament a vuit edificis històrics de la comarca subvencionats pels Fons FEDER i per la Subdelegació de Turisme.

Conjuntament amb el Consell Comarcal de l’Alt Camp, s’organitzaran visites guiades gratuïtes al Castell, per valorar i potenciar la part més històrica, arquitectònica i cultural del municipi.

Nova fase de la recuperació del castell i de la muralla

A banda, s’està treballant en la recuperació i adequació de la següent fase del castell. I també des del consistori s’ha sol·licitat una subvenció amb un projecte de recuperació d’una part de la muralla, al carrer de Ponent. A més del treball d’adequació de l’entorn del monument, el Museu de Figuerola del Camp ha realitzat diferents donacions per completar el mobiliari del castell.

La regidora de Cultura i Activitats lúdiques, conclou dient que: "Un dels compromisos amb els que aquest equip de govern es va presentar a les eleccions municipals va ser fer de Vallmoll un poble cada dia millor i, dia rere dia, ens esforcem per aconseguir-ho i treballem perquè els vallmollencs i vallmollenques se sentin orgullosos de ser-ho i de formar part activa d’aquest projecte de qualitat de vida".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: