Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Port de Tarragona celebra 30 anys d'havaneres

El Serrallo acollirà els dissabtes cinc actuacions, del 2 al 30 de juliol, i es programarà passeigs amb la Golondrina per conèixer l'origen de l'havanera

El personatge "Quimet el Romesquet" ha fet un tast de l'activitat 'Coneix l'havanera des del mar' que s'oferirà aquest juliol dalt de la barca "Golondrina" El personatge "Quimet el Romesquet" ha fet un tast de l'activitat 'Coneix l'havanera des del mar' que s'oferirà aquest juliol dalt de la barca "Golondrina" JOSEP CARTANYÀ
Cultura Josep Cartanyà
Dimarts, 28 Juny 2022 12:15

El festival 'Havaneres del Port de Tarragona' celebrarà aquest estiu la seva trentena edició amb un cartell musical de qualitat i amb activitats complemetàries com la ruta en barca 'Conèixer l'havanera des del mar'. El certamen, com és tradició, omplirà d'havaneres la pèrgola del Serrallo les nits de tots els dissabtes de juliol, a partir de les 22h. Aquest estiu s'han programat cinc cantades d'havaneres, com sempre amb entrada gratuïta i amb aforament màxim de 500 perones per sessió: Xató (2 de juliol), Sons del Mar (9 de juliol), Les Anxovetes (16 de juliol), Neus Mar (23 de juliol) i Els Cremats (30 de juliol).

La directora de Port i Ciutat del Port de Tarragona, Montse Adán, avui en roda de premsa: 

Monse Adán rdp havaneres

El cartell

La directora de Port i Ciutat del Port de Tarragona, Montse Adán, ha estat l'encarregada de presentar avui en roda de premsa la programació del 30è aniversari. El festival arrencarà el 2 de juliol amb l'atuació de Xató de Vilafranca del Penedès. Actualment, el grup disposa d'un extens i variat repertori d'havaneres, valsos, balades, boleros i sardanes, i ha editat cinc treballs discogràfics.

Adán ha posat l'accent en la voluntat de convidar, com en anys anteriors, alguna formacio del territori. En aquest cas, el grup reusenc Sons de Mar actuarà a la pèrgola, el 9 de juliol, amb un repertori d'havaneres que fusiona amb nous ritmes i cançons. Sons de Mar arriba al festival després d'haver actuat a més de 90 poblacions del territori i amb 260 cantades a l'esquena.

El 16 de juliol serà el torn de Les Anxovetes, el grup d'havaneres en femení. El grup gironí es caracteritza per "cantar temes propis creats i cantats en clau de dona i per explicar històries de la mar amb veu de dona", assenyala Adán. Amb influències que beuen del pop, el rock, el bolero, el joropo i, per descomptat, de l'havanera.

Després de l'èxit de l'any passat, Neus Mar, una de les poques veus femenines del món de l'havanera, tornarà enguany al Serrallo. Aquesta vegada, de ben segur que tornarà a connectar amb el públic en l'actuació que oferirà el dissabte 23 de juliol.

La històrica formació Els Cremats tancarà el festival el dia 30 de juliol. La banda es caracteritza per la constant recerca de nous registres i la immersió en diferents músiques i gèneres, sobretot d'arrel popular. Una formació amb un llarg bagatge, considerats per molts els "enfants terribles" de l'havanera per la seva voluntat d'innovació i de fusió amb altres gèneres musicals.

 'Coneix l'havanera des del mar', novetat pels 30 anys

Per celebrar el 30è aniversari, el Port de Tarragona ha introduït algunes novetats paral·leles a les actuacions musicals. La primera és la posada en marxa de la ruta 'Coneix l'havanera des del mar', un recorregut a dalt de la barca "La Golondrina", de la mà del personatge "en Quimet el Romesquet" -músic i cantant d'havaneres-, que explicarà els orígens i l'evolució de l'havanera, quines històries i anècdotes s'amaguen en les seves lletres i altres curiositats. Els passeigs en barca, fins a un màxim de 30 persones, es faran els dijous 14, 21 i 28 de juliol, a les 19 h. Tot i que l'activitats és gratuïta, es necessita fer la reserva prèvia a través del web d'Entradium o bé trucant al Port de Tarragona.

L'altra novetat és l'estrena d'un decorat especial i innovador sobre l'escenari instal·lat a la pèrgola del Serrallo, on actuaran els diferents grups cada nit dels dissabtes de juliol, a partir de les 22h.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: