Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Calafell promou un Sant Joan inclusiu amb pirotècnia lluminosa, i no sorollosa

L’Ajuntament demana a la ciutadania que el gaudi de la revetlla sigui respectuós amb les persones sensibles i els animals

Platja amb accés restringit per protegir les espècies de flora i fauna autòctones Platja amb accés restringit per protegir les espècies de flora i fauna autòctones ARXIU / AJUNTAMENT DE CALAFELL
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 23 Juny 2022 22:12

Calafell proumou aquest Sant Joan una celebració de la revetlla que sigui inclusiva, prioritzant la pirotècnia lluminosa, i no la sorollosa Per a aconseguir-ho, l’Ajuntament ha emès un seguit de consells, que demana que la ciutadania segueixi, de forma respectuosa amb les persones sensibles i animals que pateixen els efectes de la pirotècnia.

Recordem que l’Ajuntament està elaborant una normativa per a aconseguir aquests mateixos objectius. Per això, de moment, el consistori fa recomanacions i apel·la al civisme de la ciutadania.

L’Ajuntament, en aquest sentit, demana limitar el llançament de coets i petards o usar-los d’acord amb aquestes idees: Usar pirotècnia només la nit de Sant Joan; millor pirotècnies de llum i poc soroll; lluny d’habitatges, persones i animals, tot mantenint a la vegada la distància amb zones boscoses per prevenir el risc d’incendi.

Persones amb autisme

Persones amb discapacitat auditiva que no poden comunicar-se perquè no poden utilitzar el que els queda d'oïda.
Persones amb problemes de cor o altres malalties que poden empitjorar la seva salut.
Persones amb ligirofòbia: por a sorolls forts i sobtats.

Els animals

La pirotècnia afecta també els animals domèstics i salvatges, com per exemple gossos, gats o ocells, que pateixen tremolors, taquicàrdia o, fins i tot, la mort.

La primera tinent d’alcalde, Helena Rubio, explica que “estem fent reunions amb altres administracions per millorar des del punt de vista jurídic la futura ordenança”. Rubio afegeix: “Es dona el cas que som dels primers a plantejar aquests temes, però hi ha una ‘preocupació’ similar a molts municipis i es comença a pensar en unificar criteris”.

La regidora recorda també que “la pirotècnia sorollosa causa efectes perjudicials i perillosos en persones i animals, a més de perjudica el medi ambient. I arreu del món, està girant la percepció sobre la pirotècnia i avança la idea d’una pirotècnica basada en la llum i no en el soroll". I conclou: “Això fa possible que tothom pugui gaudir de les festes tradicionals, sense perjudicar ni afectar ningú”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: