Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona a les portes d'un Sant Joan com els d'abans

El foc, les revetlles musicals, les ballades i els castells seran els protagonistes d’una diada que dona la benvinguda a l’estiu

Imatge d'arxiu d'una foguera de Sant Joan de Tarragona, el 2019 Imatge d'arxiu d'una foguera de Sant Joan de Tarragona, el 2019 LAIA MARÍN
Cultura Redacció Infocamp
Dimecres, 22 Juny 2022 22:27

Tarragona donarà el tret de sortida a la celebració de la nit més curta de l’any amb l’arribada de la flama del Canigó, aquest dijous 23 de juny, a les 19 h. Des del pont del Francolí, recorrerà els carrers de Ramón y Cajal i de Pere Martell per arribar al Serrallo, on els Diables Voramar, la Víbria i la Vibrieta rebran la flama, faran la proclama, encendran la foguera i cremaran el Ninot. A la nit, els grups de foc de la ciutat tornaran a ser els protagonistes indiscutibles de la Cercavila de Foc que recorrerà des de la Mitja Lluna i fins la plaça Corsini, passant pel carrer d’Unió, la Rambla Nova i els carrers de Fortuny i del Governador González. Com a novetat d’enguany, els grups de foc seran els portants de la Flama del Canigó durant la cercavila per tal d’encendre finalment la foguera de la plaça del Mercat i cremar el Ninot.

La ciutat s'omple de revetlles de Sant Joan

A més de foc, la nit més curta de l’any, Tarragona s’omplirà de revetlles. A les 19 h, el casal popular Sageta de Foc celebrarà la Diada dels Països Catalans amb un sopar i una revetlla de Sant Joan al carrer de Sant Domènec. A les 21.30 h, les associacions de veïns i de joves de la Part Baixa i del Port organitzen un sopar a la fresca i una festa a la plaça dels Carros. Després de la crema del Ninot a la plaça Corsini, els grups musicals La Prole Band i Star Ways donaran la benvinguda a l’estiu amb les seves versions. A la nit, també hi haurà revetlla al carrer de Rebolledo amb l'associació de veïns del Barri del Port i la discoteca Premium Club celebrarà la nit més ‘petarda’ amb la Kuki Sant Joan Edition.

La Diada de Sant Joan, els castells i altres actes

El dia 24 de juny a les 12.30 h, la Big Band de la BUMT celebrarà un concert vermut al passeig de les Palmeres. I, a les 19.30 h, a la plaça de la Font, les quatre colles castelleres de la ciutat faran la primera diada de la temporada amb el sistema de rondes a la tarragonina. A les 20 h, la Rambla Nova (davant del monument a la sardana) acollirà una ballada a càrrec de la Cobla Reus Jove. A partir de les 22 h, a la Baixada de la Peixateria i al Cós del Bou, la Colla Jove Xiquets de Tarragona donarà la benvinguda a l’estiu amb un sopar popular a la fresca i una festa de Sant Joan amb el grup de versions Popurris Band.

Finalment, el dia 25 a les 19 h, per cloure la programació d’actes al voltant de Sant Joan, Corpus i el Dia de la Música que ha omplert d’activitat la ciutat aquesta segona quinzena de juny, l’associació Crazy Boots oferirà una classe i exhibició de ball country i line dance a la Rambla Nova, davant del Teatre Metropol.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: