Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La 22a Nit de Bruixes omplirà Altafulla d'esoterisme, rituals, tallers i cultura popular

La Vila Closa serà l'escenari, els dies 24 i 25 de juny, d'un mercat esotèric d'unes 70 parades i d'activitats per reivindicar la bruixa com a dona sàvia

La 22a Nit de Bruixes omplirà la Vila Closa d'Altafulla d'esoterisme, rituals, tallers i cultura popular La 22a Nit de Bruixes omplirà la Vila Closa d'Altafulla d'esoterisme, rituals, tallers i cultura popular AJUNTAMENT D'ALTAFULLA
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 16 Juny 2022 13:11

La 22a edició de la Nit de Bruixes d'Altafulla serà especial. En primer lloc, perquè la seva celebració coincideix amb l'arribada del solstici d'estiu i la segona raó és perquè enguany torna amb tota la seva plenitud, després de dos anys de pandèmia. La Nit de Bruixes se celebrarà durant el cap de setmana de Sant Joan , 24 i 25 de juny, on, com ha remarcat aquest matí el coordinador de la mostra, Diego Spano, es posarà en valor la figura de la bruixa entesa com a “dona sàvia” amb uns coneixements amplis sobre plantes, els seus usos medicinals i els seus principis actius, i amb la capacitat d'utilitzar aquests sabers per aconseguir un propòsit saludable.

El regidor de Turisme d'Altafulla, Jaume Sànchez, ha convidat a tothom a “gaudir de la Nit de Bruixes amb els cinc sentits, tot passejant pels carrers en un ambient màgic i esotèric". Sànchez també ha posat en valor que la Nit de Bruixes s'ha convertit en un atractiu turístic per al visitant.

                                                                            Presentació de la 22a Nit de Bruixes: 

presentació Nit de Bruixes 2022

Un mercat esotèric amb prop de 70 parades

La fira comptarà amb un mercat esotèric format per una setantena de paradistes que es repartiran per la plaça del Pou, la plaça de l’Església i el carrer Camí de Sant Antoni.

A la zona verda de davant del Castell s’hi habilitaran les parades d’alimentació i restauració, i a l’Era de l’Hospital, propera a l’Ajuntament, serà l’escenari que acollirà les xerrades, els rituals i les actuacions musicals. El Museu Etnogràfic acollirà l’exposició fotogràfica ‘L’embruix del paisatge’.

La bruixa dels Pirineus i el professor d'Arbó, a la Nit de Bruixes

La 22a Nit de Bruixes d’Altafulla comptarà amb noms de reconegut prestigi en aquest àmbit com Sebastià d’Arbó, periodista i psicòleg especialitzat en antropologia fantàstica, o Imma del Destí, la bruixa dels Pirineus. De fet, serà ella l’encarregada d’inaugurar la mostra el divendres 24, a les 18:15 hores, amb el Ritual d’inici de la fira.

Des de l’organització enguany prefereixen no fer estimacions de públic i "gaudir de la Nit de Bruixes", tenint en compte que aquesta recupera la seva normalitat. Tot i així, si prenem com a referència dades d'assistència d'abans de la pandèmia, s’estima que més de 8.000 persones visitin la mostra en les dues jornades que s’allargui la fira. L’horari serà de 18 a 00 hores.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: