Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cambrils presenta la IV Festa dels Indians i el Modernisme al Parc Samà

Durant la festa, que se celebrarà els dies 18 i 19 de juny, es gaudirà de música en viu, visites teatralitzades i la inauguració del laberint de blat de moro

S'oferirà un descompte del 50% a l'entrada per a tots aquells visitants que hi acudeixin vestits de blanc S'oferirà un descompte del 50% a l'entrada per a tots aquells visitants que hi acudeixin vestits de blanc DNA TURISME I OCI
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 09 Juny 2022 18:06

Com cada estiu, els propers dies 18 i 19 de juny el Parc Samà celebrarà la Festa dels Indians i el Modernisme, que aquest any compleix la quarta edició i girarà al voltant de la figura de Miquel Ballester. La jornada comptarà amb actuacions en viu de música cubana així com visites amenitzades per un grup d'actors. A més, s'inaugurarà el laberint de plantes de blat de moro que cada primavera creix en aquest jardí històric de Cambrils, i que comptarà amb plafons explicatius sobre la vida d'aquest navegant i comerciant tarragoní dels segles XV i XVI.

                                                          La jornada comptarà amb actuacions en viu de música cubana: 

Festa Indians Cambrils música

Aula de la Natura

Finalment, aquest any el Parc Samà també inaugura la nova Aula de la Natura, situada a l'edifici de l'antiga faisanera, que es destinarà principalment a acollir les visites escolars que acudeixen regularment al parc per gaudir i aprendre de la seva rica varietat d'espècies botàniques i zoològiques.

                                                                                            Imatge de l'Aula de la Natura: 

Aula de Natura Parc Samà

La regidora de Turisme de Cambrils, Yolanda Burgos, ha subratllat que un producte turístic com el Parc Samà posiciona Cambrils cap al visitant cultural i patrimonial, i internacionalitza la destinació gràcies a la Xarxa Europea de Jardins Històrics: “La fantàstica recuperació que s'està fent ens dóna qualitat i ens serveix per posicionar-nos com a producte turístic, s'alinea amb el model de turisme sostenible que impulsa el Patronat municipal, amb un gran pes del públic familiar i amb un component educatiu evident”.

L'alcalde de Cambris, Oliver Klein, ha posat en valor la tasca de recuperació de la naturalesa que es realitza al parc, a més de la intensa col·laboració publicoprivada per revitalitzar un projecte que permet diversificar el portafoli de la ciutat com a destinació de primer ordre a la Mediterrània. “Posar en valor la riquesa botànica, zoològica i històrica del Parc Samà és a la línia del turisme que volem, de la mateixa manera que treballem a les platges per millorar la qualitat de l'aigua i recuperació dels boscos de Posidonia”.

La regidora de Turisme, Yolanda Burgos, l'alcalde Oliver Klein i el CEO de DNA Turisme i Oci, Francisco Javier Castillo, han presentat la festa indiana: 

presentació Festa Indians Cambrils 2022

Francisco Javier Castillo, CEO de DNA Turisme i Oci, empresa gestora del Parc Samà, ha agraït la perfecta sintonia amb l'Ajuntament, “que agraïm molt les empreses turístiques acabades de sortir de la pandèmia i que busquem recuperar la nostra quota de mercat”, i ha fet pública la seva aspiració de tornar a les xifres del 2019: “Vam passar de 12.000 visitants el 2012 a 135.000; al nostre escenari més optimista, després dels 72.000 turistes del 2021, esperem tornar aquest any a aquests mateixos nivells”.

Ambient indià

Amb l'objectiu de fomentar que l'ambient de l'època impregni tots els aspectes de la jornada, el Parc Samà anima els visitants a gaudir d'aquesta festa vestits amb roba que rememori l'estètica dels antics indians. De fet, el parc oferirà un descompte del 50% a l'entrada a les persones que hi acudeixin vestits de blanc. Durant els dos dies, el jardí obrirà les portes des de les 10 fins a les 20 h. La celebració de la Festa dels Indians i del Modernisme compta amb el suport del grup San Miguel i de vermut Yzaguirre.

Miquel Ballester, un personatge de llegenda

Aquest il·lustre tarragoní va ser un dels pioners en la producció de canya de sucre al Carib. Segons documenta fra Bartomeu de les Cases, va néixer a Tarragona mentre el seu pare residia temporalment en aquesta ciutat, estant al servei del rei Joan II. El protagonista de la IV Festa dels Indians del Parc Samà va exportar el cultiu de la canya de sucre des de Mallorca, l'illa originària de la família. Va ser un gran amic de Cristòfor Colom, a qui acompanyo en el seu segon viatge a Amèrica, i es va convertir en el seu missatger de confiança davant dels Reis Catòlics. Va ser nomenat alcaide de la fortalesa de Concepció de la Vega Real, al nord-oest d'Isabela la Nova (actual Santo Domingo), i va haver de liderar la seva defensa enfront de l'exèrcit rebel de Francisco Roldán.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: