Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La novel·la 'Nicolau', d'Antoni Veciana, es presenta a Reus

L'acte tindrà lloc, aquest dimecres 8 de juny, a les 19 h, a la Biblioteca Xavier Amorós

Portada de 'Nicolau', d'Antoni Veciana Portada de 'Nicolau', d'Antoni Veciana CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dimarts, 07 Juny 2022 18:32

La Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus serà l'escenari, aquest dimecres 8 de juny, a les 19 h, de la presentació de la novel·la 'Nicolau' (Editorial La Segona Perifèria, 2022), del reusenc Antoni Veciana. L'acte comptarà amb la presència de Magí Sunyer, professor de Literatura de la URV, i de l'autor.

Sinopsi

A en Nicolau, la terra ferma només li ha ofert menyspreu. En canvi, quan neda mar endins sent que la solitud i la llibertat són la mateixa cosa. Tant necessita la mar, que el seu cos es transmuta. Ja no és un noi, tampoc es pot dir que sigui un peix. És un ésser entregat a un univers submarí llegendari, de ciutats mítiques, de sirenes, de déus i deesses.

Escrita en una llengua viva i popular, plena del color del Camp de Tarragona, Nicolau pot ser llegida com una novel·la d’aventures o com una novel·la existencial o d’evasió. Hipnòtica, magnètica, ens connecta amb les arrels més profundes de la nostra tradició i ens crida a reconciliar-nos amb la pàtria perduda de la infantesa: la imaginació.

Què han dit sobre la novel·la?

"Nicolau revisa mites i faules, i evoca els conflictes intrínsecs a la naturalesa humana. Quina oïda que té en Veciana per copsar com s’enraona al carrer, i l’olor que fa el mar!", Jordi Dausà, escriptor.

"Un monument a la llengua", M. Mercè Riu, filòloga.

"Una novel·la marinera molt ben escrita, suggestiva i simbòlica, amb aires de rondalla meravellosa", Magí Sunyer, professor de Literatura de la URV

L'autor

Antoni Veciana (Reus, 1977) és filòleg, dramaturg i actor de teatre amateur. Ha escrit una obra teatral, Patró, estrenada a Reus, Barcelona i Madrid, i en té una altra per estrenar. L’any 2020 va fundar, juntament amb Pau Ferran, la productora teatral Lo Nostro, que l’any 2021 estrenà 'Poema inacabat', a partir de textos del poeta Gabriel Ferrater. 'Nicolau' és la seva primera novel·la.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: