Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Manel Castromil s'emporta el 32è premi Ciutat de Tarragona Pin i Soler de novel·la amb l'obra 'Amor'

El certamen inclou per primer cop un premi a la trajectòria en el camp de la traducció, que enguany rep Joaquim Mallafrè

Jordi Diu, Joaquim Mallafrè, Marina Laboreo i Manel Castromil són els guardonats en els Premis Ciutat de Tarragona 2021-2022 Jordi Diu, Joaquim Mallafrè, Marina Laboreo i Manel Castromil són els guardonats en els Premis Ciutat de Tarragona 2021-2022 AJUNTAMENT DE TARRAGONA
Cultura ACN
Dissabte, 21 Mai 2022 21:05

L'escriptor Manel Castromil Pérez s'ha emportat el 32è premi Ciutat de Tarragona Pin i Soler de novel·la amb l'obra 'Amor'. Per primer cop, el certamen ha inclòs un nou reconeixement, el premi Montserrat Abelló a la trajectòria en el camp de la traducció. L'escriptor Joaquim Mallafrè ha rebut aquest guardó per la seva llarga dedicació a la traducció literària -especialment de l'anglès al català- d'autors com James Joyce, Samuel Beckett o John Osborne. Per la seva part, el 22è premi-beca de traducció Vidal Alcover ha estat per Marina Laboreo Roig, que ha traduït el projecte 'Tot Ubú' d'Alfred Jarry, mentre que el 25è Premi de narrativa curta per Internet Tinet ha estat per Jordi Diu Rubio i l'obra 'Les filles de la nit'.

El lliurament de premis Ciutat de Tarragona 2021-2022 s'ha celebrat aquest dissabte al vespre al Teatre Metropol i ha girat al voltant de la figura de Joaquim Mallafrè. L'obra guanyadora del 32è premi Pin i Soler va competir amb 148 propostes presentades en aquesta edició, mentre que al 22è premi-beca de traducció Vidal Alcover se n'hi van presentar una dotzena. El Premi de narrativa curta per Internet Tinet ha estat la modalitat que ha registrat una participació més elevada, amb 274 treballs presentats.

Pel que fa al premi Montserrat Abelló a la trajectòria en el camp de la traducció, enguany l'organització ha volgut homenatjar els 80 anys de Joaquim Mallafrè i Gavaldà, així com el quarantè aniversari de la traducció que va fer de l'obra 'Ulisses' de James Joyce. Segons la consellera de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, es tracta d'un premi que busca reforçar l'aposta dels premis Ciutat de Tarragona i remarcar la importància de la feina dels traductors. Aquests premis són convocats per l'Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: