Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Xerrada sobre el Mèdol, la pedrera més gran i important de Tàrraco

El Museu del Port acollirà la xerrada de l'investigador Jordi López, aquest dissabte 21 de maig, a les 18h, dins del XXIV Tarraco Viva

Pedera del Mèdol, a Altafulla Pedera del Mèdol, a Altafulla ARXIU / INFOCAMP
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 20 Mai 2022 23:55

El Museu del Port de Tarragona celebra el seu 22è aniversari amb una munió d’activitats durant el mes de maig (concerts, rutes familiars, escape room de misteri, visites guiades) i aquest cap de setmana ens presenta una xerrada divulgativa a la sala d’actes del renovat Museu del Port, en el programa de Tarraco Viva.

Així, aquest dissabte 21 de maig, a les 18 hores, dins del XXIV Festival romà de Tarragona, Tarraco Viva, i amb motiu del Dia Marítim Europeu, el Museu del Port impulsa la xerrada 'La Roca Plana, el port de pedra de Tarraco', a càrrec de Jordi López, investigador de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica ICAC).

L’acte, gratuït, es farà a la sala d’actes del Museu del Port i versarà sobre el Mèdol, la pedrera més gran i important de Tàrraco, i la forma de transportar la pedra a la ciutat. Tradicionalment, s'havia pensat en un transport terrestre per la via Augusta, però la identificació d'un antic embarcador a molt poca distància, en l'incomparable marc del bosc de la Marquesa, va canviar aquesta opinió. En la xerrada es parlarà de la descoberta i estudi d'aquest interessant port industrial romà, així com també de l'embarcador de fusta de la punta del Miracle que podria estar-hi relacionat.

Atès l’aforament limitat, per assistir a la xerrada sobre el port de pedra de Tarraco, cal fer reserva prèvia a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: