Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Unió Anelles de la Flama inicia aquest cap de setmana els actes centrals del 50è aniversari

El sopar de gala preveu aplegar més de 200 persones vinculades amb l’entitat vallenca

El Teatre Principal de Valls acollirà aquest dissabte l’espectacle escènic 'IGNIS' -del llatí, "foc"- és el nom de l’acte amb el qual l’entitat pregonarà el 50è aniversari El Teatre Principal de Valls acollirà aquest dissabte l’espectacle escènic 'IGNIS' -del llatí, "foc"- és el nom de l’acte amb el qual l’entitat pregonarà el 50è aniversari UAF
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 20 Mai 2022 13:08

Del 20 al 28 de maig, la Unió Anelles de la Flama celebra els actes centrals del 50è aniversari. Per això, aquest divendres l’entitat vallenca dona el tret de sortida a la programació amb la inauguració de l’exposició 'Més enllà de la bèstia', de Salva Masana. Serà a les 20.00 h, al pati de Sant Roc de l’Institut d’Estudis Vallencs.

L’endemà dissabte dia 21, a les 18.00 h, el Teatre Principal acollirà una de les propostes principals de la celebració. Es tracta de l’espectacle escènic 'IGNIS'. Del llatí, "foc" és el nom de l’acte amb el qual l’entitat pregonarà el 50è aniversari. És un muntatge farcit de poesia, música, dansa i imatges, en un format d’acte institucional que repassarà simbòlicament la trajectòria de l’entitat i les seves aportacions, al llarg d’aquests cinquanta anys de vida, al món de la cultura popular i tradicional de la ciutat i del país.

A partir del missatge 'La flama que encén la festa', diversos membres que han format part de la Unió Anelles de la Flama en diferents períodes durant aquest darrer mig segle seran els encarregats de conduir la narració de l’espectacle, mentre els sons i les melodies d’ara i de sempre embolcallaran el públic en una proposta simbòlica i poètica, amb els records i les emocions com a autèntics fils conductors, i on es veurà i es viurà el foc i la flama de la tradició. En aquest sentit, l’espectacle viatjarà des dels orígens sardanistes de la UAF fins a la seva darrera aportació amb motiu de les Festes Decennals de la Candela de 2021+1, tot passant per les diferents etapes que han significat un moment destacat en la vida de l’associació, com la immersió en el món del foc, la recuperació del seguici cerimonial de la ciutat, l’aposta pel seguici petit o els cicles d’activitats divulgatives sobre el folklore local.

Durant l’acte també tindran lloc els parlaments institucionals i el reconeixement als socis fundadors que encara resten en actiu a l’entitat. El muntatge escènic compta amb una banda sonora pròpia, obra del vallenc Adrià Torres, amb diferents recursos audiovisuals de Jordi Ferré i amb la interpretació musical de la Cobla Reus Jove. Les entrades per assistir a l’espectacle es troben exhaurides.

Després de l’acte, a la seu social de la UAF es durà a terme una recepció institucional, la descoberta de la placa commemorativa del 50è aniversari i un refrigeri obert a tots els socis i les autoritats.

Sopar de gala i ball de celebració

La vetllada del dissabte dia 21 de maig seguirà amb el sopar de gala del 50è aniversari, al restaurant la Masia del Pla. Es tracta d’un acte obert, que a dia d’avui ja compta amb unes 200 persones inscrites, i que planteja una convocatòria de germanor a tots els socis, simpatitzants i persones vinculades a l’entitat en aquestes cinc dècades de trajectòria. Per la seva part, l’orquestra vallenca Grup Loren serà l’encarregada d’amenitzar la celebració amb un lluït ball de nit.

Els darrers actes del cap de setmana tindran lloc durant el matí del diumenge dia 22 de maig. A partir de les 11.00 h, a l’entorn del local social de l’entitat es durà a terme una festa infantil pels xiquets i xiquetes amb inflables i esmorzar popular. A les 11.30 h es farà una visita guiada per l’exposició «Els 50 de la UAF: una exposició d’aniversari, ubicada a l’exterior de la seu vallenca, i a partir de les 12.30 h la plaça de la Sardana acollirà el concert vermut de les colles de gralla i timbal de l’entitat i dels grallers So Nat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: