Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El FIC-CAT presenta la seva edició més festiva per atraure públic per al cinema en català

El festival, amb nova direcció al capdavant, incorpora el Premi Montserrat Carulla, entre les novetats

Presentació del FIC-CAT a Roda de Berà, amb l'actor Roger Pera, en primer terme, que clourà la 14a edició del festival Presentació del FIC-CAT a Roda de Berà, amb l'actor Roger Pera, en primer terme, que clourà la 14a edició del festival NÚRIA TORRES / ACN
Cultura ACN
Dimarts, 10 Mai 2022 15:10

El FIC-CAT, el Festival Internacional de Cinema en Català-Costa Daurada, que se celebrarà del 4 a l'11 de juny de 2022 a Roda de Berà, retorna més festiu que mai. Hi haurà 'food trucks' i concerts per amenitzar l'ambient i atraure més públic. Entre les novetats de la 14a edició, s'hi troba la implementació del Premi Montserrat Carulla, que es lliurarà a persones entregades al cinema en català. El fins ara director del festival, Antonio Barrero, serà el primer homenatjat. El FIC-CAT, que estrena nova codirecció al capdavant, projectarà una setantena de produccions audiovisuals en català. Amb un pressupost de gairebé 50.000 euros -la meitat, finançats per l'Ajuntament-, el certamen rep en un any normal fins a 9.000 espectadors.

El llargmetratge 'El fred que crema', de Santi Trullenque, inaugurarà el certamen el 4 de juny, i el clouran, l'11 de juny, l'actor Joan Pera i el seu fill, Roger Pera, que aquest dimarts ha estat present a la presentació de les novetats del festival. Es projectaran 72 obres entre totes les categories: llargmetratge, curtmetratge, documental, videoclip i treball de centre educatiu. El jurat determinarà les obres guanyadores de cada categoria, que es donaran a conèixer en el decurs de la gala final.

Les projeccions es podran visionar al recinte del Teatre del Casino Municipal, espai que es converteix en una sala de cinema durant la setmana del festival. Enguany per primer cop es fa un salt a Barcelona, a l'antiga fàbrica Estrella Damm, on es faran activitats paral·leles adreçades al sector professional, amb una taula rodona titulada 'Produir en català' i una classe magistral a càrrec de Míriam Porté, productora de 'Sis dies corrents', a qui se li farà entrega d'un premi honorífic de producció.

Projeccions infantils

L'accés a totes les sessions serà gratuït i, per qüestions d'aforament, només caldrà invitació per a la inauguració i la cloenda. Una altra de les novetats serà un nou fòrum amb una cinquantena de docents i una jornada adreçada a infants, el diumenge 5 de juny al matí, en la qual es projectaran 'Mironins' i 'Me, a monster?'. "Volem arribar a tots els públics, el festival ha de ser una porta d'entrada per a molta gent per al cinema en català", ha afirmat Toni Pinel, codirector del FIC-CAT.

A més, durant la setmana del festival -de dimarts a divendres- tindran lloc les projeccions dels vint treballs seleccionats de la categoria Centres Educatius, on s'espera la visita de més de 1.700 alumnes que acudiran com a espectadors. Com a novetat, aquest any els treballs de primària i de secundària competiran de forma independent. També es manté la categoria del concurs jove 48 hores, que junt amb la Selecció Oficial i la de Crítica, conformen els quatre jurats del FIC-CAT.

Música en directe

La plaça de la Sardana esdevindrà un indret clau de la propera edició del festival, ja que disposarà de 'food trucks' i música en directe cada dia des de les 8 del vespre fins a 2/4 de 10 de la nit. A través de la plataforma de TV3 a la Carta, es podran veure 2 documentals, 15 curtmetratges i 19 treballs de centres educatius. L'any passat es van arribar a registrar gairebé 17.000 reproduccions. Com a novetat, s'ha creat un nou premi: el del Públic Online. Es premiarà la producció "més viral".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: