Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona i Valls programen activitats per celebrar la digitalització d'alguns manuscrits de Pons d'Icart

Sota el nom 'Lluís Pons d’Icart. En digital', es duran a terme conferències i visites teatralitzades, del 3 al 14 de maig

L'original català i castellà del 'Llibre de les Grandeses de Tarragona', de Lluís Pons d'Icart, es podrà consultar en línia L'original català i castellà del 'Llibre de les Grandeses de Tarragona', de Lluís Pons d'Icart, es podrà consultar en línia ARXIU / RSAT
Cultura Redacció Infocamp
Dimarts, 03 Mai 2022 07:40

L’any 2018 va commemorar el 500 aniversari del naixement de qui es considera el primer arqueòleg tarragoní, Lluís Pons d’Icart, posant en valor la seva figura i reivindicant el seu paper a Tarragona, des del segle XIX fins al present. La celebració dels XXI anys de Tàrraco com a Patrimoni Mundial, l’any 2021, el tornà a tenir com a referent.

Ara, es vol facilitar la difusió de la seva obra amb la consulta en línia dels manuscrits que se’n conserven, l’original català i castellà del 'Llibre de les Grandeses de Tarragona' i un volum de vària.

La digitalització d’aquests documents permetrà una millor accessibilitat de la seva obra. Per acompanyar a aquesta acció, des dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona en col·laboració amb l’Arxiu Comarcal de l’Alt Camp, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, el Museu d’Història de Tarragona, i l’Institut d’Estudis Vallencs, proposen un seguit d’activitats sota el nom 'Lluís Pons d’Icart. En digital', per reflexionar sobre la interacció entre el patrimoni escrit i el monumental, i sobre com es posa en valor per a cada generació, que l’integra a la seva realitat.

Aquestes activitats es duran a terme entre el 3 i el 14 de maig, i consten de diferents formats. D’una banda, dues xerrades sobre la persona i l’obra de Pons d’Icart, una visita teatralitzada que proposa un recorregut per la Tarragona del s. XVI, amb els ulls del personatge, i finalment, una visita pels espais del Valls dels s. XIV a XVI.

Es tracta d’activitats gratuïtes amb aforament limitat, per a les quals és indispensable realitzar reserva prèvia.

Cicle d’activitats 'Lluís Pons d’Icart. En digital'

Dimarts 3 de maig

Conferència: 'Lluís Pons d’Icart i Anton Van den Wyngaerde (Tarragona, 1563)', a càrrec de Josep Anton Remolà, conservador del MNAT i professor de la URV.

Lloc: Tinglado 4. Moll de Costa. Port de Tarragona

Hora:19 h

Divendres 6 de maig

Visita teatralitzada: Tarragona amb els ulls de Pons d’Icart

Punt de sortida: Capçalera del Circ (Rambla Vella)

Hora: 18 h (durada prevista 2h)

Diumenge 8 de maig

Visita teatralitzada: Tarragona amb els ulls de Pons d’Icart

Punt de sortida: Capçalera del Circ (Rambla Vella)

Hora: 10 h (durada prevista 2h)

Dimarts 10 de maig

Conferència: Estranys viatges, com arriben els fons i col·leccions als arxius: els manuscrits de Lluís Pons d’Icart, a càrrec de Salvador Cabré, director de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Camp.

Lloc: Arxiu comarcal de l’Alt Camp, Valls

Hora:19 h

Dissabte 14 de maig

Visita: El patrimoni desconegut de Valls (s. XIV-XVI), a càrrec de Francesc Murillo Galimany, historiador i president de l’IEV.

Punt de sortida: Pl. del Pati, Valls

Hora: 10 h (durada prevista 2h)

Activitats gratuïtes amb reserva prèvia

Reserves: https://www.mnat.cat/activitats

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: