Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls lliura els premis del Concurs de Relats Breus de Sant Jordi

En aquesta edició s'han presentat més de 90 relats, la majoria de l'alumnat dels centres d'ensenyament de Valls

Foto de grup dels joves premiats i premiades del Concurs de Relats Breus de Sant Jordi Foto de grup dels joves premiats i premiades del Concurs de Relats Breus de Sant Jordi AJUNTAMENT DE VALLS
Cultura Redacció Infocamp
Dissabte, 23 abril 2022 17:42

Vallsjove ha lliurat aquest dissabte, en el marc de la Diada de Sant Jordi, els premis del Concurs de Relats Breus que en aquesta edició ha comptat amb la participació de noranta joves. L'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, i la regidora d'Acció Cívica i Joventut, Laia Castells, han participat en l'acte de lliurament de premis que enguany ha tornat a la Biblioteca Popular i en el que s'han entregat els 8 guardons del certamen als autors i autores premiades.

L’acte, presentat per l’actriu vallenca Mònica Rius, ha comptat amb la col·laboració de diferents músics de l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard (Tiago Amarelle, piano; Mar Rull, clarinet; Ona Ferré, viola; Bruna Ferré, violoncel i Mireia Besora, soprano) que han interpretat algunes peces musicals al llarg de l'esdeveniment. La literatura ha estat un any més la protagonista de la jornada amb lectura de fragments dels relats guanyadors, llegits pels seus autors i autores.

En l'edició d'enguany s'han presentat al concurs un total de 93 relats, repartits entre les 4 categories convocades. Per franges d'edat, són les categories destinades a la gent jove d'entre 12 i 15 anys on s'ha recollit més participació.

Guanyadors i guanyadores 

CATEGORIA A1 ADSERÀ: Alumnat 1r 2n d'ESO

1r premi: Relat “Quan tot està perdut” de l'autora Núria Guasch Valldosera (Valls, 2n ESO Institut Narcís Oller).

2n premi: Relat “Els petits detalls” de l'autora Noa Cabré Muñoz (Valls, 2n ESO Institut Serra de Miramar).

CATEGORIA A2 DITEC: Alumnat 3er i 4rt d'ESO

1r premi: Relat “Terra morta” de l'autor Amin Bouhamid Bouhaoua (Valls, 3r ESO Institut Serra de Miramar).

2n premi: Relat “Mentides del poder” de l'autora Abril Escarré Rafí (Picamoixons, 3r ESO Institut Serra de Miramar).

CATEGORIA B TRAM: Joves del Camp de Tarragona de 16 a 25 anys

1r premi: Relat “Tres segons” de l'autor Jordi Villalbí Tibau (Valls, 18 anys).

2n premi: Relat “Som cançons” de l'autora Ariadna Comabella Costa (Tarragona, 24 anys).

CATEGORIA C ROCA: Joves del Camp de Tarragona de 26 a 35 anys

1r premi: Relat “De colònies” de l'autora Dolors Gispert Hernández (Reus, 26 anys).

2n premi: Relat “El que més trobava a faltar” de l'autora Elena Pedrola Teixell (Reus, 28 anys).

Aquest esdeveniment cultural, que ha arribat a la quinzena edició, pretén fomentar la literatura i l'escriptura en llengua catalana entre les persones joves, especialment entre l'alumnat dels centres de secundària de la ciutat. Per aquest motiu, des de VallsJove es vol agrair un any més, la col·laboració i implicació dels departaments de català dels centres que, any rere any, fomenten la participació del seu alumnat en aquest certamen literari.

El concurs també compta amb la col·laboració de diverses empreses locals: les quatre llibreries vallenques (Adserà, Ditec, Roca i Tram) que contribueixen, en quatre dels premis, amb un xec regal valorat en 30€ i JCA Cinemes Valls que ofereix una entrada a totes les persones participants al certamen. En aquesta edició, el jurat ha estat integrat per dotze persones (tres per categoria) provinents del teixit associatiu i de diversos serveis relacionats amb la llengua catalana, principalment, de l'àmbit de la cultura, la joventut i els serveis lingüístics de català. Concretament, enguany, els membres del jurat han estat: Dolors Sala (bibliotecària), Maria Serra (professora de català), Carme Leiva (Oficina de Català de Valls), Míriam Culleré (IEV), Gerard Caballero (Llibreria Tram), Albert Oliva (UAF), Margarida Aritzeta (escriptora), Ester Enrich (escriptora), Pol Montserrat (Centre de Lectura), Leila Zamarra (Suite Cor), Carme Montalà (alumne del curs Tast de Lletres) i Laia Figueras (GTP).

Totes les persones que han participat del concurs obtindran una entrada de cinema, que podran passar a recollir a partir del dilluns 25 d'abril a les oficines de VallsJove.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: