Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La pluja respecta la Diada de Sant Jordi a Tarragona amb una Rambla Nova plena de gom a gom

L'espai 'Rambla Avall' busca ser un petit oasi per a les famílies que fugen d'aglomeracions

Una noia amb una rosa, el dia de Sant Jordi a la Rambla Nova de Tarragona Una noia amb una rosa, el dia de Sant Jordi a la Rambla Nova de Tarragona ARIADNA ESCODA / ACN
Cultura ACN
Dissabte, 23 abril 2022 14:33

La pluja ha respectat el matí de la Diada de Sant Jordi a Tarragona, on s'han instal·lat 118 parades de llibres, roses i entitats a la Rambla Nova. A diferència de l'any passat, quan les restriccions sanitàries van condicionar la celebració i la ubicació dels estands, enguany s'ha ocupat tota la rambla des del Balcó del Mediterrani fins la Font del Centenari. El xàfec de primera hora del matí ha endarrerit una mica la festa, però la gent ha remenat amb tranquil·litat llibres i roses fins la una del migdia, quan la pluja ha tornat a fer acte de presència. Els autors locals han estat protagonistes amb la firma de llibres, mentre que els més petits han gaudit de 'Rambla Avall', un espai per llegir amb calma organitzat per l'entitat Tecletes.

Tot i que el matí ha estat assolellat i la Rambla Nova s'ha omplert de gom a gom, el pronòstic meteorològic per aquest dissabte s'ha complert i ha portat precipitacions i ratxes de vent a la ciutat. La tempesta, breu però intensa durant una estona, ha provocat que bona part del públic es resguardés a cobert per evitar acabar xop. Per la seva part, els llibreters han hagut de córrer per protegir els llibres amb plàstics. El sol ha tornat a lluir una mica més tard, fins les cinc de la tarda, facilitant que la gent tornés a sortir al carrer per celebrar aquesta Diada. De manera intermitent, la pluja ha tornat a aigualir la jornada a primera hora de la tarda.

Entre xàfec i xàfec, la ciutadania no ha fallat a la cita de Sant Jordi i ha tornat als carrers amb paraigües en busca de llibres i roses. També han tingut un paper destacat els autors locals, que han aprofitat la jornada per signar les novetats editorials. És el cas per exemple d'Emili Samper, qui ha firmat 'Mirades i estudis des de la Setmana del Còmic de Tarragona'. A diferència d'obres anteriors, en aquesta ocasió Samper ha optat per un llibre menys acadèmic que té una forta vinculació amb la ciutat de Tarragona i el món del còmic. "Després del que hem passat amb la pandèmia i de la versió descafeïnada del Sant Jordi de l'any passat, fa goig tornar a la Rambla Nova de Tarragona amb aquest ambient", ha assegurat a l'ACN Samper.

Un ambient que per alguns, ha estat tota una novetat. És el cas de l'Álvaro Ortega, un noi d'Alacant que ha viscut el seu primer Sant Jordi des de Tarragona. "Coneixia la tradició del llibre i la rosa, però m'ha semblat increïble tota la gent que surt al carrer per gaudir de la cultura", ha assegurat.

La imatge que ha ofert Tarragona aquest dissabte en el marc de Sant Jordi s'acostava a la d'anys anteriors a la pandèmia. Els lectors han aprofitat les primeres hores del dia per remenar llibres per a tots els gustos, mentre que d'altres han optat per comprar la rosa. Segons Olga Robledo, de la floristeria Tot en Flors, la tradicional vermella continua sent la que té més sortida entre el públic.

El fet que enguany la Diada hagi coincidit en cap de setmana és positiu per a les vendes, tal com apunta Robledo. Una opinió que no sempre és compartida per la resta de paradistes. En el cas de la llibreria Adserà, la gerent Gertri Adserà ha assenyalat que els millors dies per celebrar Sant Jordi són dimecres, dijous o divendres.

Un espai per a gaudir de la lectura en família

Amb l'objectiu de fugir d'aglomeracions i gaudir d'una estona de calma, enguany s'ha organitzat l'activitat 'Rambla Avall' de la mà de l'entitat Tecletes. Segons la seva presidenta, Judit Montserrat, es tracta d'una "solució estupenda perquè els nens puguin venir a llegir el llibre que han comprat per Sant Jordi en un espai més assossegat". A més d'aquesta zona, equipada amb coixins i tauletes, també s'ha muntat un punt d'intercanvi de llibres i un canviador de bolquers.

La primera actuació castellera de la temporada

Com és tradicional, les quatre colles castelleres de la ciutat -els Xiquets de Tarragona, la Colla Jove de Tarragona, els Xiquets del Serrallo i la Colla de Sant Pere i Sant Pau- estan cridades a participar a la primera de les actuacions de la temporada coincidint amb Sant Jordi. A partir de dos quarts de vuit del vespre, els castellers estan convocats a la Rambla Nova per preparar-se per la diada, que comença a les vuit. En aquesta ocasió, es tracta d'una diada amb un nou format en què les colles participants tenen 45 minuts per fer les construccions que desitgin.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: