Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Port de Tarragona participa a la diada de Sant Jordi a la Rambla i al Moll de Costa

I aquest divendres, el Museu del Port presenta el conte 'Vicenta, la peixatera, venedora de peix a Tarragona' i el Teatret del Serrallo acull un recital de poesia de Gabriel Ferrater

Patricia Terrado, autora de 'Port i territori. Cartografia històrica de Tarragona (s. XVII – XIX)' presentarà la seva obra a l'estand del Port de Tarragona Patricia Terrado, autora de 'Port i territori. Cartografia històrica de Tarragona (s. XVII – XIX)' presentarà la seva obra a l'estand del Port de Tarragona ARXIU / INFOCAMP
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 22 abril 2022 10:28

Un any més el Port de Tarragona presenta un programa cultural amb motiu de la diada de Sant Jordi amb nombroses novetats editorials dirigides a la ciutadania i per a tots els públics.

Museu del Port

Aquest divendres 22 d’abril, a les 18 hores, es presentarà el nou conte al Museu del Port de Tarragona 'Vicenta, la peixatera, venedora de peix a Tarragona', que és el número 6 de la col·lecció “Petit Museu”, fruit de la col·laboració del Museu del Port i la Biblioteca Pública de Tarragona. Una presentació, de caràcter festiu, on l’autora dels textos, Imma Teixell narrarà aquesta història a tots els assistents i en la que s’acompanyarà dels Nanos Pescadors Petits.

Aquest conte s’emmarca dins del projecte de recuperar el patrimoni immaterial del barri del Serrallo, amb textos d’Imma Pujol i il·lustracions d’Antonio Latre que ens explica la vida de la senyora Vicenta com a venedora de peix al Mercat de Tarragona. És una activitat gratuïta adreçada a infants a partir de 5 anys. Cal fer reserva prèvia a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Recital de poesia de Gabriel Ferrater

El mateix divendres, a les 20 hores, el Teatret del Serrallo serà l’escenari del Recital de Gabriel Ferrater a càrrec de Jordi Salvadó acompanyat al piano de Maria Jacobs. El rapsode Jordi Salvadó i la música Maria Jacobs al piano interpreten una selecció de poemes de Gabriel Ferrater, amb motiu de l'Any Ferrater que té lloc aquest 2022.

El recital compta amb explicacions del context i significat dels poemes, fent-los amens i comprensibles per a tot tipus de públic, amb el deliciós acompanyament del piano de la vallenca Maria Jacobs que embolcalla el públic. Les invitacions es posaran a disposició mitjançant la plataforma Entradium.

Novetats editorials a l’estand del Port

El dissabte 23 d’abril, Sant Jordi, el Port de Tarragona recupera la tradició un any més i estarà present a la Rambla Nova de Tarragona amb estand propi presentant les novetats editorials del darrer any així com la resta de publicacions més destacades del Servei de Publicacions del Port de Tarragona.

Enguany l’estand portuari té una imatge renovada i sostenible. El Port Tarragona aposta per la sostenibilitat amb una iniciativa de creació de productes amb material de rebuig del Port Tarragona. I amb aquest estand, a fi i efecte de donar una segona vida als materials residuals que genera la comunitat portuària, el Port Tarragona enceta una nova manera de crear elements amb matèria primera sostenible.

I a l’estand del Port hi haurà dos autors que signaran les seves obres: Patricia Terrado, autora de 'Port i territori. Cartografia històrica de Tarragona (s. XVII – XIX)', de les 10 a les 12 hores, i Joan Carles Blanch autor del llibre institucional 'Atles històric i il·lustrat del port de Tarragona. Del passat al present' (edició en català i edició en castellà), que ho farà de les 18 a les 19.30 hores.

Durant el matí que signarà la historiadora Patricia Terrado, Màster en Arqueologia Clàssica i doctora en Arqueologia Clàssica per la URV, amb Premi Extraordinari de Doctorat presentarà el treball guanyador del VIII Premi d’Investigació Port Tarragona, amb un recorregut de la cartografia de la ciutat i del port entre el segle XVII i el XIX, amb una excel·lent reproducció dels plànols de cada època.

I a la tarda, Joan Carles Blanch, llicenciat en història per la UAB, i format com a il·lustrador a l’Escola Massana, Sanvicens i a l’Escola FemART, a Barcelona. A més de les diferents publicacions il·lustrades relacionades amb la història local i de Catalunya i ha creat jocs com 'Salvem el seguici', de Tarragona, en 'Atles històric i il·lustrat del Port de Tarragona', que fa un recorregut històric des de l’Antiguitat fins ben entrar el segle XXI del Port de Tarragona, alhora que de la ciutat.

Enguany a banda dels de les dues obres esmentades, el Port presenta 'Marca Registrada! Empreses del camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre al Boletín Oficial de la Propiedad Intelectual (1886-1938)', dirigit per Albert Arnavat, i els contes per als més petits 'Un secret més a l'Arxiu del Port', amb Rat Cebrián (textos) i Albert Asensio (il·lustracions) i 'Vicenta, la peixatera, venedora de peix a Tarragona', amb textos d’Imma Pujol i il·lustracions d’Antonio.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: