Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

"Per Sant Jordi… Ella va matar al drac"

Floristeria Romeu i l'artista tarragoní Octavius presenten la rosa de Sant Jordi amb una il·lustració que reivindica el paper de la dona en l'imaginari col·lectiu

Floristeria Romeu i l'artista tarragoní Octavius presenten la rosa de Sant Jordi 2022 amb una il·lustració que reivindica el paper de la dona en l'imaginari col·lectiu Floristeria Romeu i l'artista tarragoní Octavius presenten la rosa de Sant Jordi 2022 amb una il·lustració que reivindica el paper de la dona en l'imaginari col·lectiu FLORISTERIA ROMEU
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 21 abril 2022 08:26

Floristeria Romeu de Tarragona presenta la imatge de la rosa de Sant Jordi 2022 feta per l'il·lustrador tarragoní Octavi Torné (Octavius). La il·lustració vol reivindicar i actualitzar la presència de les dones en l'imaginari col·lectiu de la cultura catalana sovint relegades a papers secundaris, de cura o ,fins i tot, sovint presentades com l’encarnació del mal. L'artista afirma que "He gaudit molt creant aquesta "Santa Jordina" empoderada i envoltada de roses. Per fer el disseny m'he inspirat en les corones decoratives que per Nadal omplien la floristeria Poesia de la Vall de l’Arrabassada”.

La rosa vermella acompanyada de la tradicional espiga és l'estrella de la diada. En aquesta diada la inflació derivada dels conflictes actuals impacten també en el sector encarint les materies primeres com la rosa i l’espiga. Tot i l’augment dels preus s’espera una elevada demanda ja que les ganes de viure un Sant Jordi pre pandèmic i regalar amb normalitat llibre i roses són moltes.

Noves tendències

En els darrers anys la tendència en la preparació de les roses són els embolcalls amb fibres i elements naturals reduint cada cop més l'ús del plàstic. Les roses preservades també són un producte amb una demanda creixent gràcies al fet que són roses naturals que conserven la seva bellesa i aspecte durant anys.

Les floristeries de Tarragona ja es preparen per a un Sant Jordi prepandèmic, a la Rambla Nova hi haurà 119 parades de les quals 74 vendran roses. Per poder regalar una rosa fresca, personalitzada i especial és imprescindible confiar en les floristeries professionals que coneixen i treballen durant tot l'any amb les roses de la millor qualitat, apunta Mireia G. Mohedano de Poesia - Floristeria Romeu. Enguany Poesia s'estrena amb un punt de venda a tocar de l'Estàtua dels Despullats, a més, les floristeries Romeu comptaran amb els habituals punts de venda de roses al mig de la segona coca de la Rambla.

A totes les Floristeries Romeu s’hi podran trobar diferents dissenys de roses personalitzades amb la il·lustració de l'Octavius. Des de la clàssica rosa vermella o de color amb la tradicional espiga als muntatges més atrevits amb verds ornamentals i flor seca.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: