Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Sant Jordi 2022 arriba al Port de Tarragona amb activitats culturals i novetats editorials

A partir del 19 d’abril i fins al 28 d’abril, el Moll de Costa acollirà activitats culturals dirigides a petits i grans

Imatge de la portada del conte 'Vicenta La peixatera, venedora de peix de Tarragona', que és el número 6 de la col·lecció 'Petit Museu' Imatge de la portada del conte 'Vicenta La peixatera, venedora de peix de Tarragona', que és el número 6 de la col·lecció 'Petit Museu' PORT DE TARRAGONA
Cultura Redacció Infocamp
Dissabte, 16 abril 2022 20:49

Un any més el Port de Tarragona està preparant un programa cultural amb motiu de la Diada de Sant Jordi amb nombroses novetats editorials dirigides a la ciutadania i per a tots els públics.

Novetats editorials

El dimarts 19 d’abril es presentarà el llibre 'El servei a l'Armada i la redempció en metàl·lic. Els matriculats de Tarragona'(1832-1861', de Josep M. Sanet Jove. La presentació durà a terme a l’Arxiu del Port de Tarragona a les 19 hores publicat per Silva Editorial amb la col·laboració del Port de Tarragona. Ens presenta el servei militar a l’Armada a partir de les “substitucions” que es podien fer, naturalment, pagant a partir de l’Ordenança de 1837 i que fou vigent fins al 1914. Bona part de la recerca d’aquest treball Josep M. Sanet l’ha fet a partir de l’Arxiu Històric de Tarragona i dels llibres sacramentals de l’Arxiu Diocesà de Tarragona i “d’una migrada bibliografia” existent.

El dimecres 20 d’abril, també a l’Arxiu del Port de Tarragona i a les 19 hores, coneixerem 'Marca Registrada! Empreses del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre al Boletín Oficial de la Propiedad Intelectual (1886-1938)', obra dirigida per Albert Arnavat, que presenta un recull gràfic de totes i cada una de les marques comercials de la demarcació de Tarragona compreses entre el 1886 i el 1938.

Divendres 22 d’abril, a les 18 hores, serà el dia de presentació del nou conte al Museu del Port de Tarragona 'Vicenta, la peixatera, venedora de peix  Tarragona', que és el número 6 de la col·lecció “Petit Museu”, fruit de la col·laboració del Museu del Port i la Biblioteca Pública de Tarragona. Una presentació, de caràcter festiu, on l’autora dels textos, Imma Teixell narrarà aquesta història a tots els assistents i en la que s’acompanyarà dels Nanos Pescadors Petits. Aquest conte s’emmarca dins del projecte de recuperar el patrimoni immaterial del barri del Serrallo, amb textos d’Imma Pujol i il·lustracions d’Antonio Latre que ens explica la vida de la senyora Vicenta com a venedora de peix al Mercat de Tarragona. És una activitat gratuïta adreçada a infants a partir de 5 anys. Cal fer reserva prèvia a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Recital de poesia de Gabriel Ferrater

El mateix divendres 22 d’abril, a les 20 hores, el Teatret del Serrallo serà l’escenari del Recital de Gabriel Ferrater a càrrec de Jordi Salvadó acompanyat al piano de Maria Jacobs. El rapsode Jordi Salvadó i la música Maria Jac obs al piano interpreten una selecció de poemes de Gabriel Ferrater, amb motiu de l'Any Ferrater que té lloc aquest 2022.

El recital compta amb explicacions del context i significat dels poemes, fent-los amens i comprensibles per a tot tipus de públic, amb el deliciós acompanyament del piano de la Maria Jacobs que embolcalla el públic. Les invitacions es posaran a disposició mitjançant la plataforma Entradium.

El Port de Tarragona a la Rambla Nova

El dissabte 23 d’abril, Sant Jordi, el Port de Tarragona recupera la tradició un any més i estarà present a la Rambla Nova de Tarragona amb estand propi presentant les novetats editorials del darrer any així com la resta de publicacions més destacades del Servei de Publicacions del Port de Tarragona.

I a l’estand del Port hi haurà dos autors que signaran les seves obres: Patricia Terrado, autora de Port i territori. Cartografia històrica de Tarragona (s. XVII – XIX), de les 10 a les 12 hores, i Joan Carles Blanch autor del llibre institucional Atles històric i il·lustrat del Port de Tarragona. Del passat al present, que ho farà de les 18 a les 19.30 hores.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: