Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Xerrada del Dr. Lluís Colomés sobre la cova-hospital de Santa Llúcia de la Bisbal de Falset

La conferència es farà aquest dissabte en el mateix escenari on durant la Guerra Civil s'hi van allotjar 110 llits per atendre soldats que combatien en la batalla de l'Ebre

La conferència es farà aquest dissabte en el mateix escenari on durant la Guerra Civil s'hi van allotjar 110 llits per atendre soldats que combatien en la batalla de l'Ebre La conferència es farà aquest dissabte en el mateix escenari on durant la Guerra Civil s'hi van allotjar 110 llits per atendre soldats que combatien en la batalla de l'Ebre AAMP
Cultura Redacció Infocamp
Dissabte, 09 abril 2022 00:52

L'Associació d'Amics de les Muntanyes de Prades (AAMP) organitza aquest dissabte 9 d'abril, a les 12.00 h, a la Cova-Hospital de Santa Llúcia de la Bisbal de Falset, la conferència 'La cova-hospital de Santa Llúcia: els que serviren, sofriren i moriren en aquesta cova', a càrrec del Dr. Lluís Colomés.

Aquesta xerrada tindrà l'atractiu afegit que es durà a terme en el mateix escenari on durant la Guerra Civil s'hi van allotjar 110 llits per atendre en primera instància els soldats que combatien en la batalla de l'Ebre l'estiu/tardor del 1938. El Dr. Colomés, que es caracteritza per fer conferències molt didàctiques i entenedores, revisarà la història d'aquelles setmanes a partir dels testimonis escrits que se'n conserven, molts d'ells dels metges i infermeres brigadistes que van venir des d'Anglaterra per a salvar vides, principalment dels soldats republicans.

Des de l'AAMP consideren que "aquest indret mereix tot el nostre reconeixement per tot el que va suposar a favor de la vida i de la democràcia i és vital per preservar la memòria històrica en el territori".

L'acte coincidirà en l'espai i el temps amb la visita de la consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Lourdes Ciuró, que inaugurarà una placa en honor als fets i a la gent que van patir aquells dies en aquest indret.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: