Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El FIC-CAT atorga el premi honorífic a la productora audiovisual Míriam Porté

El festival projectarà un film relacionat amb Porté, que conduirà una classe magistral

La productora audiovisual Míriam Porté La productora audiovisual Míriam Porté FIC-CAT
Cultura ACN
Divendres, 08 abril 2022 09:24

Míriam Porté, fundadora de Distinto Films, rebrà el premi honorífic del Festival Internacional de Cinema en Català, FIC-CAT, un reconeixement públic que el festival fa cada edició a una persona o col·lectiu vinculat amb l'eix temàtic de l'edició –enguany, la producció. Porté és sòcia fundadora i presidenta d'honor de Dones Visuals i vicepresidenta de PROA (Federació de Productores Audiovisuals). El festival destaca l'aposta de la productora pel "cinema valent en català" i el cinema femení. El certamen se celebrarà entre el 4 a l'11 de juny. La distinció es lliurarà el 5 de juny i després es projectarà una pel·lícula relacionada amb Porté. La productora audiovisual conduirà una classe magistral fins del programa del FIC-CAT.

Entre els projectes cinematogràfics de Míriam Porté destaquen l'acabada de guardonar 'Sis dies corrents' (Premi Gaudí a la Millor Pel·lícula 2022, Secció Oficial al Festival de Locarno 2021 i guanyadora de l'Espiga de Plata a SEMINCI); 'Suc de Síndria' (Goya al millor curtmetratge 2020); 'Els nens salvatges' (Biznaga d'or al Festival de Màlaga 2012 i nominada a tres Premis Goya; 'El Gran Vázquez' (Secció Oficial al Festival de Sant Sebastià 2010); 'Yo' (Guanyadora del premi FIPRESCI al Festival de Rotterdam 2007).

Porté també aposta per produccions televisives de "marcada línia editorial", amb històries de dones no prou reconegudes per apropar-les a un públic majoritari, com Clara Campoamor, Concepció Arenal, Margarida Xirgu, Elisabeth Eidenbenz o 'Frederica Montseny, la dona que parla', guardonada amb el premi a la Millor pel·lícula per a televisió en la catorzena edició dels Premis Gaudí.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: