Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El PrimaverArt tornarà a omplir d'arts escèniques els carrers del Morell

El festival reunirà, del 21 al 24 d'abril, 16 propostes de circ, teatre, música i dansa per a tots els públics

L'espectacle de dansa 'Cossoc' serà un dels plats forts del 7è PrimaverArt L'espectacle de dansa 'Cossoc' serà un dels plats forts del 7è PrimaverArt CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dimarts, 05 abril 2022 12:56

Les escoles de música i dansa del Morell seran les encarregades enguany de donar el tret de sortida a la 7a edició del PrimaverArt 2022, el proper dijous 21 d'abril. Durant quatre dies -inclòs Sant Jordi- diverses companyies de circ, música, teatre i dansa presentaran un total de 16 propostes al Morell. Després de dos anys de pandèmia, la mostra d'arts escèniques recupera enguany la seva essència amb espectacles per a tots els públics repartits en 5 espais oberts, sense aforament limitat i gratuïts. En total, s'espera la presència de prop de 2.000 espectadors tant del Morell com de diversos punts del territori.

Durant la presentació del PrimaverARt en roda de premsa, l'alcalde del Morell, Eloi Calbet, ha destacat que el festival "és un referent de les arts escèniques tant al Camp de Tarragona com a Catalunya". Una aposta decidida del municipi per la cultura, com ha dit Mònica, una de les regidores de Cultura i Festes.

Des del vessant més artístic, David Ayza i Oriol Figueras, tècnics de Cultura del consistori, destaquen espectacles com 'VoloV' i 'Cossoc', així com les instal·lacions que hi haurà dissabte i diumenge a la plaça de l’Era del Castell. "Una forma de tenir dinamitzat un espai durant tot el dia, de manera que en poden gaudir moltes més persones", diu Ayza. A més, enguany es recupera la zona de food trucks i els espectacles itinerants, iniciatives que amb la pandèmia "no podíem portar a terme”, afegeix Figueras.

Els nous talents prenen protagonisme

Enguany el PrimaverArt s'avança un dia i arrenca dijous amb la 'Fàbrica de Talents' de les escoles de música i dansa. Tal com ha explicat Oriol Figueras, la idea era donar-los més protagonisme amb l'obertura del festival i sense que coincidissin amb la resta de companyies.

Els tècnics també han posat de relleu el fet que s’està mirant d’ampliar el públic, i un dels espectacles s’ha programat divendres, a les 13 hores, per cridar l’atenció dels joves de l’INS El Morell. “Si venen a veure’l i els agrada, els enganxarem a venir en algun altre moment del cap de setmana”, incideixen.

Pel que fa a la música, val la pena remarcar els concerts d’Els Vinardells, un ball de gralles XXL, que forma part de la celebració del 20è aniversari de l’Escola de Música Municipal del Morell, i de la formació del folk rock, La Ludwig Band, a qui alguns consideren hereus del recentment traspassat Pau Riba.

La il·lustració plasma la idea de "tornar-nos a ajuntar als carrers"

La il·lustració d’aquesta setena edició és obra d’Àngel Sauret Sumalla, membre de l’Associació d’Il·lustradores de Tarragona i professor d’il·lustració a l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona. És una qüestió a la qual se li dona un pes important dins de l’organització de la mostra. "Vaig utilitzar la tècnica del cadàver exquisit creant, a partir de petits fragments, una imatge complexa i viva”, indica Sauret, “que fos acolorida, pensant en la primavera, i que tingués plasmada la idea de tornar-nos a ajuntar i trobar als carrers”.

Finalment, Josep Bertran, responsable de comunicació i relacions externes de Repsol, ha agraït a l’Ajuntament “que ens convidi a participar en una iniciativa tan atractiva com és el PrimaverArt”, alhora que lloa la trajectòria recorreguda fins a arribar a aquesta setena edició.

                                                                       Presentació del 'PrimaverArt 2022' (J.Cartanyà): 

presentació PrimaverArt 2022

La programació

El tret de sortida, com és habitual, serà amb la Fàbrica de Talents, que dijous 21 d’abril arribarà a la tercera edició. Un espai en què joves del municipi mostren les seves habilitats, i en què col·laboren l’Escola Municipal de Música El Morell, l’Escola de Dansa de l’AMPA Ventura Gassol i l’alumnat de l’INS El Morell.

L'endemà divendres dia 22 d’abril, el Circ Pistolet presentarà 'Potser no hi ha final'; gaudirem de la dansa de La Banda, street Groove amb l’espectacle 'Ritme al carrer0, i el col·lectiu TQM barrejarà les dues disciplines anteriors a 'VoloV'.

La jornada de dissabte 23 d’abril que, a més, coincideix amb la diada de Sant Jordi, estarà farcida de propostes. Arrencarà el teatre de carrer de la Companyia Markeliñe amb 'Chef Nature'; seguirà la Companyia Fadunito amb '+75'; la dansa de 'Cossoc' deixarà tothom amb la boca oberta; també hi haurà lloc per al clown contemporani de Bucraá Circus amb 'El Gran Final', i per a la música, amb el 'Ball de gralles XXL' d’Els Vinardells. I, durant tot el dia, dues instal·lacions de Tombs Creatius: 'Puck Cinema Caravana' i 'L’estrany viatge del Senyor Tonet'.

I per posar el punt final al festival, diumenge 24 d’abril serà el torn de la música de La Ludwig Band; de la proposta Possê de Sound de Secà; del circ de la Companyia Baires Bozzà amb 'Bozzà!'; i de les instal·lacions de la Companyia Holoqué, 'La Caixeta', i la Companyia Peus de Porc, 'Teatrets Mecànics'.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: