Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus retorna als carrers amb importants celebracions

Aquest dissabte arriba la primera celebració, el 25è aniversari del Ball de Cercolets, amb una cercavila, un sopar i un concert al Pallol

El Ball de Cercolets de Reus celebrarà aquest dissabte el 25è aniversari amb una jornada festival al Pallol El Ball de Cercolets de Reus celebrarà aquest dissabte el 25è aniversari amb una jornada festival al Pallol ARXIU / INFOCAMP
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 31 Març 2022 21:23

Després de dos anys de tancament i d’aforaments reduïts, la Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus retorna als carrers amb importants celebracions. Amb 40 anys de trajectòria a la butxaca, l’entitat anuncia el canvi d’ubicació de la seva seu social; un nou espai amb més capacitat que, com afirma el seu president, “pretén millorar les condicions d’assaig dels balladors i augmentar l’activitat social i cultural”.

Efemèrides destacades

A aquest fet també s’hi sumen efemèrides destacades, que ompliran el calendari cultural reusenc de propostes i esdeveniments ben diversos. Són el 25è + 1 aniversari de la recuperació del Ball de Cercolets, el 30è aniversari del Ball de Prims, el 40è del Ball de Gitanes i la Festa de l’Arbre de Maig, que enguany es vesteix amb més activitats amb motiu del 40è aniversari de l’entitat.

El Ball de Cercolets proposa, un any després del seu 25è aniversari, una jornada que se celebrarà aquest dissabte 2 d’abril, a la plaça Evarist Fàbregas (El Pallol), i que constarà d’un taller infantil, un sopar popular o un concert a les 22 h amb Miquel del Roig i els punxadiscos Cris&Petes, que tancaran l’acte. La Gemma Olària, una de les seves balladores, també comenta que “es durà a terme una cercavila conjunta amb els balls de cercolets de Tarragona, Igualada i Tàrrega”.

El Ball de Prims, en canvi, ens sorprendrà amb l’estrena del seu ball nou, que tindrà lloc a la plaça del Castell el dia 21 de maig després de recórrer els carrers de la ciutat. Un cop a plaça, s’obrirà el Ball de Màscares i Barrets que, com explica la balladora Raquel Ferret ,“té per objectiu posar en valor la singular indumentària de la dansa”.

El Ball de Gitanes, fundador de l’entitat, i que també està d’enhorabona, farà sortir a la llum els seus nous vestits. Judit Abelló, dansaire, afirma que “són vestits renovats i adaptats al model clàssic documentat per Andreu de Bofarull als segles XVII i XVIII”. El dia 11 de juny, diferents balls convidats del país acompanyaran la dansa pels carrers de la ciutat, finalitzant a La Palma de Reus, on se celebrarà un sopar popular i un concert.

La Festa de l'Arbre de Maig

Finalment, i després de dos llargs anys, retornarà la Festa de l’Arbre de Maig els dies 6 i 7 de maig a l’habitual plaça de la Patacada. El divendres es durà a terme la tradicional cercavila i plantada de l’arbre, seguidament d’un concert i l’estrena d’un nou ball parlat molt representat en el passat i de gran èxit a la ciutat de Reus. La festa continuarà al llarg del dissabte amb jocs tradicionals, una cercavila amb balls convidats, un concert amb música folk dels Pirineus i un ball folk per cloure l’esdeveniment.

Sens dubte, un seguit d’actes que cal anotar a l’agenda i que portaran fins a la ciutat diferents representacions de la nostra cultura popular.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: