Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'historiador local Joan Latorre Solé presenta el llibre 'Santa Oliva desapareguda'

La presentació es farà, aquest dissabte 2 d'abril, a les 19h, al Monestir de Santa Maria 

Imatge de la portada del llibre 'Santa Oliva desapareguda' Imatge de la portada del llibre 'Santa Oliva desapareguda' CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 31 Març 2022 18:24

Trenta anys de recopilació de fotografies antigues de col.leccions públiques, privades i cases particulars. El resultat: 'Santa Oliva desapareguda', un llibre que recull unes 180 fotografies que l’historiador local Joan Latorre Solé ha seleccionat d’entre centenars que ha anat recopilant durant més de 30 anys. Un projecte de molts i molts anys que ara veu la llum amb la col.laboració i edició de l’editorial Efados, especialitzada en llibres de fotografia històrica.

Tal i com explica el seu autor, al llibre s’hi podran trobar fotos de tota mena: d’edificis, persones, de feines, de festa... La fotografia més antiga és d’entre el 1896 i el 1902, i la més moderna data de 1980. Darrere de cada foto hi ha un treball de búsqueda d'informació, de quina celebració es tractava, quin lloc és, hi ha molta feina de parlar amb la gent més gran del poble, buscar en documents, arxius... Una feina que requereix de molta paciència i de saber detectar petits detalls de les fotos que moltes vegades passen desapercebuts a primera vista i que poden aportar informació molt valuosa per saber de quin any es tracta o el lloc. 'Santa Oliva desapareguda' reflexa com es vivia a la primera època del S. XX.

L’editorial Efados ha estat l’encarregada d’editar el llibre a través de la col.lecció Catalunya desapareguda, una col.lecció de llibres amb un esquema visual de fotografies històriques de pobles i ciutats catalanes amb un peu de foto on s'aporta informació sobre el contingut de la foto i una explicació breu.

La presentació

El proper dissabte 2 d’abril, a les 19 hores, el seu autor, Joan Latorre farà la presentació del llibre al Monestir de Santa Oliva juntament amb Salvador Arroyo Julivert. El llibre es podrà comprar durant la presentació i seguidament el podreu trobar a Ca la Roser a Santa Oliva i a la Llibreria Mitjans del Vendrell.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: