Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La 14a Mostra Cambrils Jazz & Blues recupera el Jazz al Parc & Fideujazz

La guitarrista Laura Cox, la Vargas Blues Band, Big Yuyu, Flamingo Tours i Brighton 64, noms propis d’aquest esdeveniment que tindrà lloc els dies 28 i 29 de maig

Imatge de la presentació del cartell musical Imatge de la presentació del cartell musical AJUNTAMETNT DE CAMBRILS
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 25 Març 2022 00:20

La 14a Mostra Cambrils Jazz&Blues Heineken 2022, que tindrà lloc del 2 d’abril al 29 de maig, torna aquesta primavera carregada de novetats i amb la intenció de recuperar la normalitat prepandèmica i la presencialitat en tots els concerts. Després de dos anys sense la celebració del Jazz al Parc & Fideujazz al Parc del Pescador, aquest esdeveniment gratuït i a l’aire lliure torna els dies 28 i 29 de maig mantenint el seu caràcter lúdic i festiu i amb l’objectiu de presentar al gran públic algunes de les millors formacions de l’Estat i també internacionals.

La Mostra s’ha presentat oficialment aquest matí a la Cripta de l’Ermita de Cambrils, espai que acollirà diversos concerts, amb la presència de l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein; el director artístic de la Mostra, Isaac Albesa; el grup de The Manouches, Georgy Olshanetsky; l’artista Marcel Aragonès i també Anna Rigola, de la Fundació Miquel Valls, que ha agraït la col·laboració de Cambrils la mar de jazz en la recerca de finançament per la seva entitat.

Jazz al Parc & Fideujazz

Enguany, l’organització del festival, l’associació Cambrils la mar de jazz, ha programat 5 grups de blues, rock, power pop i també la Big Band de l’Escola Municipal de Música com a convidada especial. Així, la tarda nit del dissabte 28 de maig es podrà escoltar a partir de les 19 h el nou disc del grup mallorquí de blues Big Yuyu, conjunt liderat pel guitarrista i cantant cambrilenc Jordi Álvarez; per continuar amb Britghton 64 com a convidats especials, en un concert que forma part de la gira del 40è aniversari de la banda dels germans Gil amb el seu power pop, i com a cap de cartell de la primera nit: la guitarrista i cantant francesa Laura Cox liderant el seu contundent grup de power blues que arriba per primer cop a Cambrils després de diversos intents per presentar les cançons del seus discos 'Burning Bright' (2019) i 'Hard Blues Shot' (2017). Laura Cox es va fer famosa pels seus videos a youtube intepretant de ben jove temes clàssics del rock i el blues i, avui en dia, la comparen amb Suzi Quatro, The Runaways o Joan Jett.

Laura Cox

El dia 29 de maig, el Jazz al Parc&Fideujazz, que enguany compta amb el patrocini especial de Heineken Silver, començarà a les 18h amb la Big Band de l’Escola de Música de Cambrils, i continuarà amb el nou disc del grup barceloní Flamingo Tours, potent banda de blues i rock liderada per la carismàtica Míriam Swamson que oferirà sobre l’escenari les composicions del seu nou disc Wild beasts from the South. La jornada acabarà amb l’històric guitarrista Javier Vargas, liderant la Vargas Blues Band, un grup també amb més de tres dècades de trajectòria i que arriba de nou al Camp de Tarragona amb un nou disc: 'Back in Memphis', enregistrat als Estats Units.

Vargas Blues Band promo blanc i negre

El Jazz al Parc & FideuJazz comptarà com sempre amb servei de bar i també menjar amb els tradicionals fideus rossos a l’estil de Cambrils elaborats al mateix Parc del Pescador per un cuiner cambrilenc.

Festival Solidari #fesungestperlela

Cambrils la mar de jazz ha volgut convertir la 14a Mostra Cambris Jazz & Blues - Heineken 2022 en un esdeveniment solidari a favor dels malalts afectats per l’ELA (Esclerosi Lateral Amiotròfica) i les seves famílies. Per aquest motiu, recaptarà 1 euro de cada entrada per la Fundació Miquel Valls (www.fundaciomiquelvalls.org).

També es farà un sorteig d’un quadre original i emmarcat de l’artista de Mont-roig del Camp Marcel Aragonès (www.marcelaragones.com). Aquest quadre amb unes mides de 80x50 amb motius musicals, molt de color i molt festiu, ha servit enguany per il·lustrar el cartell de la Mostra de Jazz i Blues que, d’aquesta manera, s’ha volgut sumar a la campanya 'Fes un gest per l’ELA' (#fesugestperlela).

quadre Marcel Aragonès Cambrils Jazz i Blues

Es podrà participar al sorteig comprant butlletes al preu de 5 euros que es podran adquirir a tots els concerts al Teatre del Casal i a la Cripta de l’Ermita i també al mateix Jazz al Parc els dies 28 i 29 de maig.

El sorteig tindrà lloc abans de la darrera actuació de Vargas Blues Band el dia 29 de maig. Si algú vol col·laborar amb la campanya a través d’una fila zero també podrà fer una donació per la Fundació Miquel Valls al número de CC ES31-0182-0814-32-0201783220 indicant el concepte donació ELA.

La resta del programa

La programació es completa amb els concerts de Bratia (2 d’abril, 20h. Teatre del Casal), Néstor Giménez Pocket Orchestra (10 d’abril, 19.30h. Cripta de l’Ermita), The Prototype Organ Jazz Trio (30 d’abril, 20h. Teatre del Casal) i Irene Reig Quintet (7 de maig, 20h. Teatre del Casal).

Per últim, la Mostra de Jazz de Cambrils ha pogut comptar amb el pianista tarragoní Xavi Torres (8 de maig, 19.30h Cripta de l’Ermita) i el seu trio oficial, segurament ara mateix el músic de jazz més internacional de les nostres comarques i que resideix a Amsterdam des d’on gira habitualment per tot Europa.

Les entrades

Les entrades anticipades soltes per aquests cinc concerts estan a la venda a la plataforma www.entradium.com a 10 euros. L’organització també ha preparat un abonament de 40 euros que dona accés a les cinc actuacions de pagament i que es pot adquirir de forma anticipada a https://entradium.com/ca/events/abonaments-mostra-de-jazz-i-blues-cambrils-2022

Dia Internacional del Jazz

Cambrils la mar de jazz vol celebrar en aquesta edició el Dia Internacional del Jazz, un projecte de la UNESCO, que es commemora a més de 100 països de tot el món el dia 30 d’abril. A Cambrils, aquesta efemèride se celebrarà el dia 1 de maig amb un concert vermut a la terrassa del local d’oci Scarlett (Passeig la Salle 32, a tocar de la platja d’Horta de Santa Maria) amb l’actuació del grup reusenc The Manouches, que estrenarà el seu nou disc en un concert amb taquilla professional inversa.

D’altra banda, el festival també acollirà el dissabte 2 d’abril, a les 23h, al pub La Boheme, un concert del grup francès Guttercats, que s’integra en la gira per Portugal, Espanya i França que està oferint aquesta formació de blues i rock. Les entrades anticipades per aquesta actuació estan a la venda al preu de 6 euros a https://entradium.com/ca/events/guttercats-a-la-boheme.

La Mostra de Jazz i Blues de Cambrils l’organitza des de l’any 2010 Cambrils la mar de jazz, amb el suport de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils, la Diputació de Tarragona, la Generalitat de Catalunya, el patrocinador princial Heineken Silver i també la col·laboració de Comaigua i les empreses locals El Piset i Scarlett.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: