Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una cinquantena de persones commemoren el Dia Mundial de la Poesia a Roda de Berà

Es va llegir el poema 'Si puc', de Gabriel Ferrater, en una vintena de llengües diferents, així com moltes obres pròpies i d’altres autors i autores coneguts

Entre els participants es van poder comptar amb fins a cinc infants, recitant poemes en anglès, francès o portuguès amb pronunciacions impecables Entre els participants es van poder comptar amb fins a cinc infants, recitant poemes en anglès, francès o portuguès amb pronunciacions impecables AJUNTAMENT DE RODA DE BERÀ
Cultura Redacció Infocamp
Dimecres, 23 Març 2022 18:58

El Casino Municipal de Roda de Berà va acollir dilluns a la tarda l'acte de commemoració del Dia Mundial de la Poesia. Un any més la regidoria de Cultura, a través de la biblioteca municipal Joan Martorell Coca, va organitzar una vetllada poètica, la qual any rere any ha anat creixent en nombre de participants.

L’objectiu de la jornada és donar suport a la diversitat lingüística a través de l’expressió poètica i ahir a Roda de Berà es van poder escoltar moltes i diferents llengües: anglès, ucraïnès, portuguès, xinès, occità, esperanto, rus, italià, àrab, búlgar, francès, filipí, alemany, polac, romanès, castellà i català. En la majoria dels cassos aquestes veus van recitar el poema escollit en la 15a edició per la Institució de les Lletres Catalanes i la Federació Catalana d’Associacions i Clubs UNESCO, 'Si puc', del poeta reusenc Gabriel Ferrater, de qui aquest any es commemora el centenari del naixement i el cinquantenari de la seva mort.

Precisament, la versió original del poema va ser recitada per Joan Martí Pla, vicepresident del Consell Comarcal del Tarragonès; i l’alcalde Pere Virgili va ser l’encarregat de tancar l’acte amb la versió castellana. Per altra banda, la regidora de Cultura, Teresa Ferré, va llegir el poema guanyador de la passada edició del Concurs de Poesia de la Festa Major de Roda de Berà, 'L’estiu que ara comença', de Montserrat Güell; i Rosana Dorantes, regidora de la Dona, va recitar 'Tornar-te a veure', d’Enric Brotons, també del Concurs de Poesia.

Entre els participants es van poder comptar amb fins a cinc infants, recitant poemes en anglès, francès o portuguès amb pronunciacions impecables. També va ser-hi present en Vladimir Yashchulc, recentment arribat a Roda de Berà des d’Ucraïna fugint de la guerra, qui va llegir el poema de Ferrater en ucraïnès, acompanyat per la seva família.

Finalment, es van recitar molts -i cada cop més- poemes propis, així com d’altres autors i autores com Federico García Lorca, Narcís Comadira, Mario Benedetti, Maurice Carême, Clarice Lispector, Bráulio Bessa o Rafael Alberti.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: