Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Castellvell celebra el Dia Mundial de la Poesia amb la inauguració de la Biblioteca Marina Capdevila

L'acte es va tancar amb la representació de 'El Poema Inacabat, a càrrec de Produccions Lo Nostro, amb motiu de l'Any Ferrater

Visitants, ahir, a la Biblioteca Municipal Marina Capdevila de Castellvell del Camp Visitants, ahir, a la Biblioteca Municipal Marina Capdevila de Castellvell del Camp AJUNTAMENT DE CASTELLVELL DEL CAMP
Cultura Redacció Infocamp
Dimarts, 22 Març 2022 15:23

Coincidint amb el Dia Mundial de la Poesia, ahir dilluns 21 de març a la tarda va tenir lloc la inauguració de la Biblioteca Municipal 'Marina Capdevila Ollé' de Castellvell del Camp i de l'Ateneu Popular.

                                                                L'alcalde Josep Manel Sabaté, descobreix la placa commemorativa:  

alcalde Josep Sabaté descobreix placa

L'acte va començar amb el descobriment de la placa commemorativa, a càrrec de l'alcalde de Castellvell del Camp, Josep Sabaté. A continuació es va celebrar l'acte institucional, presentat pel regidor de Cultura, Jordi Jové, que va destacar la importància que la biblioteca estigui integrada a la Xarxa de Biblioteques de Catalunya. Jové també va posar en valor el caràcter “multifuncional” de l'Ateneu, així com el seu paper de dinamitzador cultural. El regidor de Cultura va tenir paraules de record pel poeta de Castellvell, Aleix Barriach, finat fa uns dies, i va finalitzar la seva intervenció amb la lectura d'un fragment d'un poema de Pepita Nolla.

                                              El regidor de Cultura, Jordi Jové, i el nebot de la pedagoga, Emili Capdevila: 

Jordi Jové i Emili Capdevila

Tot seguit, l'alcalde Josep Sabaté va destacar tres motius pels quals s'ha inaugurat el nou equipament: “El primer perquè forma part de la Xarxa de Biblioteques, en segon lloc perquè té el nom d'una dona que va ser un referent pels alumnes i, el tercer motiu, perquè tot l'edifici de l'Ateneu Popular estigui ben utilitzat i sigui un referent cultural al municipi, on s'organitzin activitats tan diverses com exposicions o concerts”. L'alcalde va acabar amb unes paraules de suport “a les persones que pateixen la guerra d'Ucraïna” i va donar les gràcies “per la solidaritat que el poble de Castellvell heu mostrat amb el d'Ucraïna”.

Diversos familiars i exalumnes de la mestra i pedagoga també van ser presents a l'acte. El nebot de Marina Capdevila, Emili Capdevila, va adreçar unes paraules en nom de la família i va descriure la Senyoreta Marina com “una mestra innovadora i vocacional”. L'Emili també va recordar les seves qualitats personals: “una dona de fortes conviccions religioses, senzilla, amable, generosa, optimista...”, i va afegir: “una dona ferma, decidida i valenta”, com la va descriure en el seu dia la seva exalumna M. Rosa Ribés.

A continuació es van lliurar els premis del Concurs Punt de Llibre 2022.

A l'entrada de l'Ateneu Popular també s'ha dedicat un audiovisual al “món de la Senyoreta Marina”, amb fotos antigues, llibres de text i altres documents aportats per exalumnes i per la seva família.

audiovisual El món de la Senyoreta Marina

'El Poema Inacabat' de Gabriel Ferrater maridat amb “sarsuela”

La companyia Produccions Lo Nostro va ser l'encarregada de tancar l'acte amb la representació de l'obra 'El Poema Inacabat', amb motiu de la commemoració de l'Any Ferrater. El grup teatral va aconseguir, de manera innovadora, connectar el teatre amb l'art de cuinar amb una simbiosi de poesia, teatre i dansa. La cuina de l'espectacle -concretament una “sarsuela”- va anar a càrrec de la coneguda cuinera Mariona Cuadrada, veïna de Castellvell, perquè com diu ella mateixa: “Cuinar és com fer un poema que després ofereixes als altres”.

Poema Inacabat Produccions Lo Nostro

La biblioteca reobre al públic

Des d'aquest dilluns 21 de març, la Biblioteca Marina Capdevila Ollé també ha reobert el servei al públic, després de traslladar-se a l'edifici de l'Ateneu Popular. El nou equipament ocupa 4 d eles 5 plantes de l'Ateneu i té una superfície de 222 m2.

L'horari d'obertura al públic de la biblioteca és de 20 hores setmanals. Els dilluns, dimarts, dimecres i divendres, de 16:00 a 20:00 h, i els dijous al matí, de 10:00 a 14:00 h. L'equipament municipal està gestionat per la bibliotecària Alba Miró.

Marina Capdevila Ollé

Marina Capdevila Ollé va ser la mestra de l'escola de nenes de Castellvell del Camp, entre el 1964 i el 1966. Li va tocar viure una època dolenta, però va utilitzar una pedagogia avançada per l'època. En aquest sentit, cal destacar que va muntar la primera biblioteca amb servei de préstec (fent servir un espai de les escoles velles, on actualment hi ha la sala de l'Era). Com va publicar la revista de l'Era, dedicada a l'educació a Castellvell: “A Castellvell hi deixà un record inesborrable per la seva personalitat i pel sistema que tenia de com inculcar de manera agradable a les seves deixebles les diverses matèries que llavors s'estudiaven, sempre amb la finalitat primordial de formar persones”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: