Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona tornarà a ser epicentre del flamenc a partir de demà

La ciutat s’omple d’actuacions i activitats durant dues setmanes amb la quarta edició del festival 'Sona flamenc'

La bailaora Inés Rubio presentarà l'espectacle 'De la tierra', el 19 de març La bailaora Inés Rubio presentarà l'espectacle 'De la tierra', el 19 de març ARXIU / INFOCAMP
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 17 Març 2022 21:05

L’espectacle 'Fronterazul' dels músics Manuel Carmona i Samuel García donarà el tret de sortida al festival Sona Flamenc demà divendres 18 de març, a les 20 h, a l’Espai Jove Kesse. La quarta edició del festival, que comptarà amb 24 activitats que combinen ball, teatre, música, activitat divulgativa, formativa i participativa, tota entorn del flamenc, s’allargarà fins al 3 d’abril.

Inés Rubio i l'adaptació tarragonina de 'Bodas de Sangre'

Entre els espectacles al Teatre Tarragona, és de destacar 'De la tierra', d’Inés Rubio (19 de març), una producció d'Urly Events que comptarà amb 'bailaoras' i músics locals. També, 'Bodas de Sangre', la cèlebre obra de Lorca dirigida, en aquest cas, pel tarragoní Marc Chornet (25 de març) i interpretada pel Projecte Ingenu, i coreografiada pel ballarí de flamenc Jesús Blanco. I la producció 'Flamenco Life 2.0' (2 d’abril), un espectacle de la companyia Beatriz Higueras que recorre els pals de flamenc a través del ball, el toc i el cant.

Grans noms de la música flamenca

Aquesta edició comptarà amb la presència de grans noms de la música flamenca com les Maruja Limón (26 de març), que presentaran a la Sala Zero la seva combinació de flamenc, pop i ritmes llatins, el primer espectacle en solitari d’Ana Brenes (27 de març) al Teatret del Serrallo i el polifacètic músic de Ketama Josemi Carmona (3 d'abril), que clourà el festival amb el seu quartet i un treball a mig camí entre el flamenc, el jazz, la música llatinoamericana o el pop.

Pel que fa a l’oferta formativa, és de remarcar el curs de flamenc per a neòfits de la principal 'cantaora' del moment Mayte Martín que durant dues tardes consecutives a la Sala Kesse (26 i 27 de març) transmetrà la seva experiència personal i presentarà les principals obres clàssiques del flamenc. I la masterclass del coreògraf José Manuel Álvarez (3 d’abril) que també actuarà a La Herreria (1 d’abril).

Matí de rumba al Mercat

Finalment, el 2 d’abril, la plaça Corsini serà l’escenari d’un dels dies més destacats del festival amb una matinal de rumba que comptarà amb la tradicional flashmbob, que aquest any incorpora com a novetat un divertit espectacle previ on ballarines de Tarragona seran les protagonistes: El Rumbòdrom. El matí de rumba al Mercat clourà amb una sessió de DJ rumbera de Txarly Brown.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: